TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Lena Askling skriver idag att det är dags för Mona Sahlin. Det känns rätt. Jag håller med allt Lena skriver om hennes kvalifikationer. Jag anser också att vi nu ska utse en kvinna. Helt enkelt därför att det är dags för en kvinna och att vi har  flera duktiga kvinnor. I Mona Sahlins fall dessutom en kvinna som slår alla övriga kandidater i fråga om erfarenhet som är viktig för en partiledare. Hon har gått den långa vägen.Har förmodligen suttit längst i regeringen av tidigare

S-statsråd fast hon är bara 49 år.

 

Nu kan någon tycka att vi ska sörja att inte Carin Jämtin och Margot Wallström ställde upp. Visst var det spännande och bra förslag att satsa på någon av dem. Och de var folkets favoriter.Men dom vill inte och vi får gilla det läget.

 

Mona Sahlin får liksom Tage Erlander en gång starta från ett läge där det handlar om att bygga upp förtroende. Mona är ingen nolla men Tage blev kallad nolla när blev statsminister och gav det klassiska svaret: Det är inte den sämsta utgångspunkten. Då kan det förhoppningsvis bara bli bättre.

 

Jag tror på samma sätt att Mona Sahlin kommer att överraska positivt. Jag tycker att den Lena (Hjelm Wallén) som leder valberedningen snabbt ska se till att nu lansera Mona som partiledarkandidat.

 

 

Tord Oscarsson

 2006-12-27, 13:33  Permalink


Ja få se vad Mona går för då! Det är ok för mig at välja henne, fast jag ogillat hennes kreditkortsaffärer.. som indikerar att hon inte då tänkte.. som jag vill se det.

Tord skrev:
"Och de var folkets favoriter.Men dom vill inte och vi får gilla det läget."
Ja det säger inget..
Vem var farvoriter då valet var klart år 2006.. Och vad fick vi?

Favoriter är en sak.. duglighet en annan.. hoppas Mona är duglig då.. men det visar sig förs efter ett tag.

Folke Andersson
Mona blir bra!

Jag skulle ju helst sett Sören Wide som partiledare och att han efter hand engagerat trogna EMU-motståndare, frihetsälskande jämtlänningar och andra fria krafter i partiledningen!

Det är dags att vidga det fackliga stödet så att tjänstemän och akademiker blir hörda av S liksom LO. Mona kan kanske bli den som börjar lyssna på det folk som är partiets rötter och inte bara lita till konsulter och teoretiskt upplärda politiska gödkycklingar.

Mona duger bra, hon är fullärd - tror jag!
Länk till artikeln av Askling:
http://www.aftonbladet.se/vss/ledare/story/0,2789,962199,00.html

Åtminstone ett gott försök till motivering. För mig är hon väldigt luddig i konturen, men så är jag ju ingen sosseväljare heller.

I vilket fall kommer hon att behöva en riktig klippa som parhäst och kandidat till finansministerposten, typ Åsbrink eller Sträng, annars undrar jag om folk vågar välja henne. Det låter kanske "patriarkaliskt" men beror inte alls på att hon är kvinna, utan på att hon är "Mona" och att den delen av politiken inte verkar intressera henne så mycket.
"För mig är hon väldigt luddig i konturen, men så är jag ju ingen sosseväljare heller."

Hi hi.. Jag vill skriva om och skriva bättre:
"För mig är du Johan också väldigt luddig i konturen, men så är jag ju ingen borgarväljare heller."

Folke Andersson (Som vet mer om Johan än om Mona)
Foa skrev: "Folke Andersson (Som vet mer om Johan än om Mona)"

Du ser. Och ändå är hon kanske Sveriges mest exponerade politiker i modern tid utöver statsministrarna.

För all del, Reinfeldt är ganska luddig han också, och det gick ju vägen...
Var har ambitionen om förnyelse, nystart tagit vägen?

Den nye ledaren ska på inte sätt ha anknytning till det som har varit till nackdel, förfång, som det ibland också heter.

Det ska inte kunna finnas den minsta lilla misstanke på att den nye ledaren bär på något virus från politiska händelser, som inte har fallit i god jord. Det innebär att det krävs nytt, friskt blod, och en rejäl nystart fritt från gamla surdegar. Som socialdemokratisk väljare ställer jag sådana krav. När självmål uppstår är spelet inte tillfredsställande.

Tage Erlander näms. Såg en omröstning från landets professorer i statskunskap, bla Sören Holmberg, som satt betyg på statsministrar på en skala från 1-5,från tiden omkring 1920-talet. Per Albin Hansson fick noteringen 4,4, Tage Erlander 4,4, Göran Persson 3,8, Olof Palme 3,3, Ingvar Carlsson 3,1, Carl Bildt 3,0, Torbjörn Falldin 2,7 för att nämna några i raden, som redovisas i Forskning och Framsteg. 70 procent deltagande i omröstningen, vilket betraktades som normalt och med förhållandevis god tillförlitlighet.
Tage Erlanders memoarer ger bilden av en stor politiker och kulturpersonlighet som betydde mycket när den svenska modellen växte fram. Nu talas om nystart och förnyelse. Ofta menar man då att partiet ska öppna sig åt höger. Det ser jag inte som någon förnyelse och absolut inget nytt. Det gör ju alla borgerliga mittenpartierna med raketfart så att det ofta hamnar höger om höger. Vi har så många värdefulla erfarenheter av socialdemokratisk solidarisk politik att vi bör tänka mer i termer av förädling och utveckling än förnyelse i meningen kursändring.
Jag hade helst sett en partiledare utanför den tidigare regeringen.

Vi behöver förnyelse i partiet och en stark personlighet med vilja och visioner.

Sådana finns i partiet. Em ny kraft är inte bränd och inte präglad av tidigare regering. Vi behöver ett nytänkande i solidaritetens och jämställdhetens namn.

"Nu talas om nystart och förnyelse. Ofta menar man då att partiet ska öppna sig åt höger".

Partiet har öppnats fullt tillräckligt åt höger under ett flertal år, vilket innebär att rättning vänster är det riktiga. Försök att se den lilla människan som det gjordes en gång i tiden. Lyssna, visa ödmjukhet inför den politiska uppgiften.

Hur kan orden nystart och förnyelse förknippas med öppning höger? Intressant med en förklaring.

På frågan om att satsa på Mona visar i skrivande stund 41 % ja, 41 % nej, 18 % vet inte. Det minsta som kan sägas är att inte föreligger något klart, entydigt utslag. Osäkerhet tycks råda.
Jag tror att Bengt Ödén och jag är ganska överens. Det är mest i borgerlig press det talas om förnyelse i meningen att öppna åt höger.

Att hitta den bästa utanför kretsen av dem som haft tunga uppgifter inom partiet, tror jag blir svårt.
Nja... att flamsa runt på pride-festivalen leder till fler tappade än vunna röster. Dessutom så är hennes överklassbeteende då hon "gav" sin dotter en praktikplats på ambassaden i Washington framför tusentals andra med bättre referenser och utbildning. Det är ett beteende som hör hemma i den slutna "diplomatkretsen"! Dvs. en klass som S själv har hjälpt till att skapa och som står "ovanför" vanligt folk, utan att släppa in utomstående. Detta är sånt som INTE drar arbetare till S.

I övrigt så anser jag att hon är den som i en valdebatt mest effektivt kan fullkomligt "slita alliansen i stycken". Hon är rapp i retoriken och sympatisk samt konkret för vanligt folk. Tyvärr så har jag inte sett denna retorik från henne på många herrans år! Så har hon "det" fortfarande? - Nåja det kanske hon har. Men med Mona som partiledare så krävs en Trojka runt henne som "delar" makten för att undvika ytterligare en "Persson period". Jag föreslår Nuder och Östros som vingkamrater till Mona! Då har vi den person som kan rädda svensk ekonomi(Nuder) och en äkta humanist med rapp tunga och stor repertoar(Östros).


PS. "Persson perioden" var helt nödvändig och Göran gjorde underverk som kanske aldrig kan upprepas, men NU behövs en annan politik.
OCH

Reinfeldt skulle INTE kunna kartlägga Monas eventuella debatter lika lätt som det var med Göran! Det är ett stort plus att hon ( iallafall tidigare ) var så pass bra i debatter att det krävs mod för att våga gå upp mot henne! :)
Mona Sahlin anklagas då och då för sådant hon påstås ha gjort. Det hänger kvar även om det utreds att det är fel. Som detta med hennes dotter i USA. Det blev tyst kring detta därför att det framkom att dottern gör sin egen karriär i USA och Mona Sahlin har inte verkat för att hon ska få några fördelar.

De bittra erfarenheter Mona S gjort är nog en garanti för att hon städat i sina garderober,betalat TV-licenser etc.

Mina inlägg i bloggen och på vår hemsida http://www.sap.se/harnosand gör jag av övertygelse att vi måste bestämma oss. Jag hör folk som undrar vad S håller på med - varför det inte kommer ett förslag.
VI skickar var och en samt i egenskap av arbetarkommun eller förening VÅRA förslag till valberedningen. Dessa frågar därefter de namn som kommit upp på tapeten huruvida dessa är intresserade! - Därefter kan ytterligare ett urval ske, men det tar vi den dagen det kommer...

Det vi absolut INTE får göra nu är att få "kandidater" att ställa sig upp och gasta om att just "dom" är "bäst"! Det leder endast till inre stridigheter och är helt otänkbart i denna situation. Det finns dessutom ingen som helst anledning till att hamna där då vi har nästan ett 20-tal fullt tänkbara kandidater, då räknar jag även in män! Ty, jag ser vår politik och valsegrar som viktigare än särintressen! - Och kom ihåg det!
Valberedningen gör sitt jobb men det hindrar inte att engagerade kan föra fram och diskutera olika kandidater. Jag har uppfattat Lena Hjelm Wallén att hon vill ha sådan öppenhet.
Instämmer helt Tord. (För närmare motivering, se min blogg "Mosa inte Mona en gång till."

Tror att viljan (och möjligheten) minskat att klämma dit politiker för mindre förseelser och tveksamheter inom det privata. Jag anar en viss skandal-trötthet över hela fältet, och det kanske är bättre så. Se t.ex. hur diskussionen om Bildts optioner liksom inte tar fart. Och Lars Danielsson (liksom hans f.d. chef) slank undan. Man orkar bara sånt till en viss punkt, utan vill diskutera själva politiken istället.

Så i det avseendet tror jag Mona Sahlin kan vara lugn. Om hon inte trampar i klaveret rejält förstås, men det gäller ju alla.
Fundering som jag har, kan undra hur den person skall se ut som duger till oss alla duktiga socialdemokrater. Jag tror inte att denna peron är född eller kommer att födas!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM