TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det ser ljust ut för Sveriges ekonomi. Javisst – det är en annan situation än när S fick ta över 1994. Alliansen kom till ett dukat bord 2006. Det är inte Alliansens politik som gett det goda resultatet.

 

Det är S-budgeten för 2006 och S-satsningar på utbildning, företagande och arbetsmarknad som ligger bakom framgångarna. Det framgår tydligt av analysen av arbetsmarknadsutvecklingen att S-åtgärder som Alliansen nu skrotar spelat stor roll. Jag tänker på den stora satsning på utbildning och åtgärder för de som står längst från arbetsmarknaden som raseras. 150 000 berörs nu av matchning för att kunna ta jobb som kommer. 90 000 av dessa ska bort därför att alliansgänget hatar AMS. Plusjobben som också ligger bakom nedgången i öppen arbetslöshet har redan tagits bort. En obegripligt omdömeslös politik.

 

Vi märker också på lokala planet vad sådana åtgärder som ger jobb och utbildning till dem som har chans på den växande arbetsmarknaden betytt. Nu drabbas många som behöver dessa insatser av arbetslöshet igen. Alla kan inte på en gång få jobb på öppna marknaden. Utvecklingen av nya jobb visar att de flesta som kan har fått jobb på öppna marknaden. Det är ett bevis på en stor okunskap att inte förstå att det därutöver finns många som måste få någon form av skyddat jobb - åtminstone övergångsvis. Och en sak vittnar alla om. Helvetet är att inte ha ett jobb att gå till.

 

Men ofrånkomligt finns det sjuka och arbetslösa som kanske aldrig kommer att kunna svetsa kretskort på Ericsson eller sitta och svara på kundfrågor på Intervjubolaget.

De ska nu betala miljarder till skattesänkningar som gynnar de rikaste och högst betalda mest. De förstår inte varför de ska lida när det går så bra för Sverige. De imponeras inte av stora vinster och börsuppgångar.

 

Det är skillnad på makro - och mikroekonomi. I Anders Borgs värld gäller makroekonomi.  Hemma vid köksbordet är det mikroekonomin man lever med och på.

 

 

Tord Oscarsson2006-12-12, 21:28  Permalink
Andra bloggar om:  


Hej Tord!

Ja, det är väl därför Reinfeldt och hans lydiga kamrater är så snabba i sina beslut.

Det gäller att genomföra både nya a-kasseregler, jobbavdrag och allt annat de föreslagit så fort som möjligt.

Dom tror sen att de kan säga " vilken bra politik vi har inom alliansen(moderaterna)"

Men, den gubben kommer inte svenska folket att gå på. Vårt oppositionsarbete kommer sätta stopp för den sortens marknadsföring.

Vi skall vara stolta över den framgångsrika politik vi fört och som idag ger Sverige en bra skjuts in i framtiden.
Framtiden tillhör inte moderaterna, utan framtiden tillhör socialdemokraterna och det arv vi lämnat efter oss och den politik vi kommer driva när vå åter innehar regeringsrollen.

http://www.s-info.se/mikael
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM