TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Först skulle det vara pojk- och flickklasser i skolan. Sedan kom hårdare bestraffningar på tapeten. Allt i skolministern Jan Björklunds nya anda. Det känns som en trött vindpust från gamla tider.

Och nu späds det hela på av den blivande ordförande i skolstyrelsen i Karlsborg som självfallet är moderat. Skoluniform är hennes världsunika ide. Något så gammalt och mossigt som skoluniform bevisar väl det mesta om de nya moderaterna.

Ordning och reda i skolan får man med lärare som inser att de måste ha en relation till eleverna. Eleverna måste ha klart för sig att de vuxna bryr sig även om det som händer på rasterna. Kontakt måste finnas etablerad mellan skolan och hemmet. Undervisningsresultaten måste följas upp och stämmas av.

Så fungerar det på många skolor. Men inte kommer man åt mobbing, oro och bråk med skoluniformer, bestraffningar och att dela upp pojkar och flickor. Allt detta har provats om och om igen genom skolans historia. Resultaten har inte varit bra.

Vi ska inte söka våra förebilder i 1930- och 1940-talets Sverige. Vi lever faktiskt 2006. Det är hemskt att se hur högern går baklänges in i framtiden!2006-10-30, 17:43  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM