TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Som bekant går nu bensinskatten upp med 9 öre. Moderaterna skyller på en indexering från 1994 som reglerar detta med automatik. Ynkligt, säger jag.

Här har moderaterna ägnat en hel valrörelse åt att skälla på bensinskatten. De har lovat att den ska bort. Och det första som händer efter regimskiftet är att den höjs.

Det är väl bara för Anders Borg att avbryta indexeringen. Visa litet kraft att ta bort den. Eller är det så att statsfinanserna inte tillåter det. Löftesbrott är det i alla fall.

Nu har jag skickat en enkel fråga till Anders Borg om varför han inte tar bort indexeringen av bensinskatten. Det ska bli mycket intressant att se svaret. Vem ska han skylla på ?2006-10-27, 17:33  Permalink


Ja! Låt oss få del av hans svar! Självklart svarar han...eller.....?


Peter Hultqvist: HAN MÅSTE ENLIGT REGLERNA SVARA INOM SJU DAGAR. sJÄLVKLART SÅ SKRIVER JAG OM SVARET I MIN BLOGG.
Har ni inget annat att göra än klaga på 9 öres höjning, när samtidigt priset gått ner med 150 öre?? Tala om att
göda politikerföraktet.

Emil,
Jo det finns massor att klaga/gnälla över! Detta är bara ett exempel. Att priset gått ner med 150 öre har knappast den nya regeringen fixat! Hört talas om världsmarknadspriset?
Emil, vill man inte fatta så gör man det inte!
Skattesänknig på bensinen har högern haft uppe på dagordningen länge. Att HÖJA med 9 öre är väl ändå inte en sänkning??
Borg hade visst etta i matematik i betyget enl. honom själv i en TV intervju.
Kan vara svårt med plus och minus ibland.
Minus minus ska visst bli plus eller hur var det?
Bensinpriset, dvs priset på råolja kommer med all sanolikhet att dra iväg till oanade nivåer. Troligen kommer även nästa sommar som vanligt, (just i semestertider) att innebära höjda priser på bensin. Men priset på bensin flukturerar snabbt och har inget med vallöften att göra. När man går ut Erik i en valrörelse och lovar saker som man vinner väljare på ska man även hålla dem. Men jag har en känsla av att alliansen som vanligt lovat saker som de inte kan hålla, bensinskatten är en av dem. A-kassans försämring kommer antagligen att kosta mer för sverige än själva sparandet på försämringen. Dvs a-kassans försämring är en ideologisk princip som kommer att få kosta precis vad som hellst. Den är än mer intressant att diskutera Erik, vi får se om de orkar hålla det vallöftet "when shit hits the fan".
Förlåt Emil, Erik är ju någon annan och jag menar ju dig, Erik = Emil i mitt inlägg alltså
Oj! Det slog mig just..... de som sitter i styrelserna för bensinbolagen, vilka röstade de på, kan de lindra skattehöjningen genom att medvetet sänka priserna? Snacka om konspirationstanke he he. Skrattar åt mig själv........ Jag tror att alltså inte själv så men det liksom bara slog mig, liksom att man kanske som stort företag inväntar att anställa tills efter valet... kan det vara så....... neeeeeej så kan det väl inte vara......
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM