TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Tog regeringsbildning på allvar

I en DN-intervju idag berättar Göran Persson om hur noggrann och metodisk han varit vid sina regeringsbildningar. Ministerkandidater har mött honom flera gånger. Utfrågningarna och möjligheterna till reflektion har varit grundliga.

Att ställa detta mot Fredrik Reinfeldts slarviga och ytliga bedömningar är intressant. Det handlar om respekt för det egna ämbetet och att svenska folket ytterst ska ha en kompetent regeringen.

Men den som gör hastverk får betala ett högt pris. Så har det blivit för Reinfeldt vilket både dragit hans eget, regeringens och Sveriges anseende i smutsen.

Visst fick ministrar också gå under Göran Perssons tid. Men ingen kan åtminstone beskylla honom för att inte ha gjort allt för att förebygga kommande problem. Reinfeldt tog inte sådana problem på allvar. Det säger något om ledarskapets kvalitet.2006-10-22, 23:43  Permalink


Ja, när han tillsatte justitieminister Bodström så var han så noga att han tillsatte en person provat knark och nyttjat svart hemhjälp.

Skillnaden var dock att vänsterjournalisterna inte startade någon hetsjakt då.

Det är skillnad på folk och folk, tydligen.


Peter Hultqvist: Sluta tramsa Dig Erik. Jag tänker inte försvara Thomas Bodström. Men att inte betala TV-licens på 16 år, haft långvariga svarta hemhjälper, använt arbetskraft utan arbetstillstånd slår Bodström med hästlängder. När detta dessutom omfattar flera ministrar i olika varianter så är inte kollen imponerande. Du kommer inte undan att Reinfeldt gjort ett dåligt jobb.
För Göran perssons del var det så att han kände till Bodström felaktiga agerande. Men det gjorde inte Reinfeldt, förutom ett mindre nyttjande av svart hemhjälp.
Den förra regeringen fick finna sig i hård mediagranskning. Nu har den nya regeringen fått känna på samma sak.
En sak kan vi i alla fall enas om, det här sätter ribban för framtida ministrar - både röda och blå.

Vill ni ha den på den här nivån? Fine, då vet vi.
Den ribban Erik är satt sedan länge, kanske du undgick Mona Salins toblerone som blir skratt retande i åsynen av vad som rullats upp i den här regeringen. Dessutom är det inte vi medborgare som sätter agendan för granskningen utan det är media som i stora drag belyser skandaler utifrån vad de bedömer ska sälja mest. Vi granskar varandra men publiciteten och drevet är något helt annat. Så ta den kritiken till redaktörerna på de stora redaktionerna och fråga dem om var gränsen går och hur stort man ska dra upp saker.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM