TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

På söndagskvällen kom uppgifter om att högeralliansen kommer att sälja ut statliga företag för 150 miljarder kronor. Det blir 50 miljarder per år i tre år.

Stora pengar är i luften. Det som en gång är sålt kan aldrig köpas tillbaka. Slutligt och entydigt tar det privata vinstintresset över där där det tidigare funnits ett allmännyttigt intresse.

Ännu är det oklart vad som ska säljas. Men spekulanterna kommer att finnas där för att sätta tänderna i välskött statliga företag. NÅgra ideela motiv kommer inte att vägleda de som tar över.

Ytterligare steg kommer att tas mot ett privatiserat och avreglerat samhälle där allt mer av människor framtid beslutas i det privata näringslivets slutna direktörsvåningar.2006-10-15, 23:10  Permalink


Jag är inte förvånad. Det här är något som jag diskuterat i flera års tid med medlemmar i SEKO, såna som alltså kommer att beröras på flera olika sätt. Nu gäller det att se till att medborgarna får en tydlig insikt i vad fortsatta avregleringar, privatisering och utförsäljning kommer att få för konsekvenser. Interpellera mera!
Nu väntar jag på LO:s reaktion efter kl. 10.00 idag 16/10! den borde inte bli nådig:
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM