TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Fredrik Reinfeldt kände till de ministrar som anlitat svartjobbare. Men han har ett förlåtande sinnelag. Hans något märkliga argument är att de aldrig haft ambitionen att bli statsråd. Slutsatsen blir att det är okey att anlita svartjobbare om man inte har politiska ambitioner.

Proceduren bakom det hela är tydligen att Reinfeldt frågat om det är något han bör känna till om dem. Sedan har de biktat sig och erkänt sina synder. Syndaförlåtelsen ska sedan komma iform av det offentliga erkännandet. Därefter kan man stryka ett streck över det hela och gå vidare.

Är det så enkelt ?  Nej, det borde inte vara det. Men i det borgerliga etablisemangets värld har alltid ekonomiska brott och svartjobb varit mer accepterade än andra brott.

Vad skulle hända om någon polisanmälde minstrarna ? Trots allt handlar det ju om brott mot gällande lag. Gäller lagen för alla utom borgerliga ministrar ?

 2006-10-08, 11:18  Permalink


Är det lagbrott att använda Svartjobbare?
Varför rycker facket in istället för polisen isåfall?

Folke Andersson (Emot allt vad svartjobb heter)


Peter Hultqvist: Självklart är svartjobb ett lagbrott. Det står faktiskt en allmän åklagare fritt att väcka åtal mot ministrarna. Ska bli intressant att se om någtot händer......
Anmäl själv då!
En del av detta låg ju bara 10-20år tillbaka...
Som alltid hos sociallister, brott mot (S)taten är värre än brott mot person.
Hur många blev skadade av detta? Kvinnor har genom detta utbildat och bildat sig och del har fått ett jobb..
Är det inte bättre att använda polisresurserna till att se till att kvinnor i Västerås och Örebro kan gå fredade på gatorna?
Sluta sura och leka förgrämda nu likt Ledarens attityd. Detta är bara smått löjligt.
Var är era förslag till nya jobb? Några alternativ?Peter Hultqvist: Ja du, det kanske man skulle göra....Eller kanske du skulle göra det som verkar ha lidelse för lag och ordning, i varje fall i vissa fall. Men för oss socialdemokrater är alla lagar till för att följas. Det handlar både dem mot våld, inbrott, ekonomiska brott och svartjobb. Det är inget surt och förgrämt över att konstatera att lagen gäller även för dem som nu blivit ministrar. Det är högst relevant att fråga sig varför landets statsminister tycker det hela är okey. Han legitimerar på det viset svartjobb. Det är en attityd som jag tycker är ett problem.
Framtidens jobb menar jag ska ligga i kvalificerad industri, teknik, utbildning, offentlig sektorn med vård-omsorg, små- och medelstora företag. VI ska konkurrera med kvalitet, inte låga löner och usla arbetsvillkor. Framtidens jobb skapas definitivt inte i någon passiv debatt om hur svartjobb ska bli "lagliga" med hjälp av skattesubventioner. Tala om andefattig defensiv inställning. Höginkomsttagarna kan själva betala sina städerskor vitt till avtalsenlig lön redan nu. Ordning och reda ska även gälla för högern.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM