TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

"Blott en dag, ett ögonblick i sänder"..... sökte sig genom de akustiska valven i Storkyrkan i Stockholm. Det blev riktigt njutningsfullt att höra sången och musiken fylla rummet.

Däremot så hopade sig frågetecknen när ärkebiskopen Anders Wejryd talade om att religionen kunde ligga till "höger om högern och till vänster om vänstern".

Vilken slutsats ska dras av detta ? Menar han att religionen befinner sig utanför och ovanför allt som har med politiken att göra ? Eller var det bara ett försök att inte ta ställning och göra alla nöjda ?

PÅ riksdagsöppnandet talade kungen Carl Gustaf allmänt och utslätat, men varnade litet i kanten för miljöfrågorna och klimatförändringarna. Det är väl bäst att formuleringarna är allmänt hållna och nedtonade en dag som denna. Snart så bryter de stora tillspetsade debatterna ut igen. Och då förs de av de folkvalda. Det är de som har det demokratiska mandatet.

Kungatiteln är ärvd och bygger på släktskap. Den är inte demokratiskt, men går att leva med i dess svenska nedtonade roll.

 2006-10-03, 16:31  Permalink


Kyrkan är väl tvungen att vara upp och ner, hit och dit. Annars kan de aldrig samla oss förvirrade själar som kretsar omkring i den politiska etern.

Frång det ena till det andra så har jag hittat ett nytt sätt att använda bloggen på, knalla gärna över via ett litet klick http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=667

ps ser ut som om du har mycket tid att sitta och svara nu som riksdags man ;-)
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM