TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Ett Sverige för allaEtt Sverige för allaEtt Sverige för alla

 

Att förfasa sig över att Sverigedemokraterna tog sig in i en lång rad fullmäktigeförsamlingar leder ingen vart. Moralisk indignation över varför människor röstat på dem kan lätt uppfattas som etablisemangets något yrvakna reaktion när verkligheten hunnit ikapp dem.

- Det är försent att vissla när överläppen är borta, är ett uttryck från bruket i Borlänge. Ungefär så känns det nu när den ena efter den andra förfasar sig.

Sverigedemokraterna är spjutspetsen i vår tids rasism och fascism. I botten på deras politiska åsikter ligger "rasåtskillnaden". "Sverige åt svenskarna", är det underliggande budskapet även om de försöker uppträda polerat.

Med svensk menas något i stil med ursvensk, kanske blond, blåögd och hela det tradionella upplägget. I och för sig känns det skönt för en halvfinne som jag att räknas dit. Men det fanns en tid då det talades mycket om finndjävlar, finnar som slogs med kniv, som hade bastu i köket och slog vatten på kokplattorna.

Vandringsägnerna var många. Och nu berättas det om muslimernas alla konstiga beteenden och övningar. Oavsett bakgrund så är vi alla människor. Människovärdet är exakt detsamma. Alla som bor i Sverige och är svenska medborgare är oavsett bakgrund, hudfärg och religion svenskar.

Men  för Sverigedemokraterna fungerar det inte så. De "riktiga" svenskarna ska ha försteg framför andra. Det ska finnas en skillnad. Och gränserna ska i en djupt internationaliserad värld orealistiskt nog stängas.  Flyktingarna och invandrarna som finns här ska om de inte repatrieras (Skickas hem) känna trycket och leva här på nåder. Det var så det började i tredje riket.....

Arbetslöshet kan endast bekämpas med arbete. Fattigdom och ett liv i den ekonomiska marginalen kan endast bekämpas med en rättvisare fördelning. Att ställa fattig och arbetslös "svensk" mot lika fattig och arbetslös flykting leder inte till något mer än konflikt.

När olika bagrunder, levnadssätt och kulturer bryts mot varandra på dagis, skolor och i bostadsområden krävs ekonomiska resurser och personal. Det krävs tydliga regelverk där samma regler gäller för alla. Inte att samhället abdikerar och att politikerna går och gömmer sig.

Sverigedemokraternas framgång är en rejäl varningsklocka. Men det är definitivt bättre att det etablerade politiska livet försöker lösa orsakerna till problemen istället för att förfasa sig.

Att vara upprörd och förfasa sig är inget annat än  ett "fjantliberalt beteende". LÖsningenpå problemet heter i mycket hög grad arbete. Det är nyckeln till integrationen.

Sätt hårt åt Sverigedemokraterna om varför alla människor inte är lika mycket värda. Men viktigast av allt är att alla, gamla som nya svenskar, sätts i arbete till avtalsenliga löner !

                   Ett Sverige för alla        Ett Sverige för alla  2006-09-27, 23:00  Permalink


Ditt inlägg är bara ytterligare en påminnelse om att S-politikerna inte lever i samma värld som vi övriga.
Visst förstår vi att ni politiker syssalar med jätteviktiga saker men de kan väl aldrig vara så viktiga som att få en egen (och sann) bild av omvärlden.
Mona S bjöd jag in till en av mig guidad lördagskvällsvandring kl 23 genom Husby-Akalla för länge sen.(fråga dina Sthlmkompisar vad det är..)
Inget respons öht. Är man så rädd för att få VETA?
Sd:s framgångar är mest förvånande för att de inte blev större. Bara rena blindstyren utan verklighetsanknytning är "förvånade".
Nu fick man 3% och nästa val blir det mera (>4%) när människor nu märkt att deras röst inte är bortkastad på ett fjantparti.


Peter Hultqvist: Jag är varken förvånad eller förfasar mig. Men jag kan inte se att SD löser ett enda samhällsproblem genom att springa runt och rota i och understödja främlingsfientlighet. VI lever nu i ett samhälle med både nya och gamla svenskar. Det viktigaste är att se till att alla kommer i arbete, oavsett var man är född. Det borde gå eftersom vi har mycket stora pensionsavgångar, med start 2007, framför oss i både industrin och offentlig sektor. Men gör man nu inget så ökar problemet och grogrunden för de som inte har mer att komma med än hat och främlingsfientlighet . För min del ser jag SD-rösterna som en varningsklocka.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM