TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Så kommer dessa svallvågor i valrörelsens efterbörd. Nu ska det skrivas stora hyllningsporträtt om "rikets första dam", Fillippa Reinfeldt. Hon skryter tramsigt över sin man Fredrik som är så duktig på att diska. Och så här rullar det på.

Vilken mat tycker hon om, vad uppskattar hon, vad frossar hon i och vilka kläder bär hon är hovjournalisternas frågor. Jag har aldrig gillat denna typ av journalistik oavsett makens partitillhörighet.

Men det är såhär det går till när någon ska höjas till skyarna. Och villigt lånar man ut sig till tramsjournalistiken eftersom det möjligen kan gynna politiken. Alltihop ingår i den amerikanisering som nu i allt högre grad påverkar svensk politik.

Yta och image är viktigare än innehåll och substans. Väljarna ska nu roas i dansen kring segrarens guldkalv. Finns det någon ledande politiker som har integritet och kraft att dra en gräns mot tramset och privatjournalistiken?2006-09-24, 20:21  Permalink


Peter jag håller HELT med dig, så skönt att någon säger ifrån!

Det är väl mediastrategerna hos Moderaterna som har bestämt som en del i strategin att nu ska de 2 bli "Fredrik och Filippa" med svenskarna, de ska bli folkkära alltså.

Ser fram emot att journalisterna tar sitt förnuft till fånga och börjar granska vilken politik Flippan står för i Täby i st f vad hon har på sig på sammanträdena.
Kanske det blir som tidigare borgeliga maktövertaganden... Flipp Flopp

Folke Andersson
Bra rutet Peter!
Visst har du rätt Peter.Innehållet i den politik man för är det som betyder mest, men man får inte underskatta betydelsen av medias inflytande och den bild man nu vill skapa av Filippa och Fredrik som hela sveriges "mamma" och "pappa". En småbarnsfamilj "som alla andra" med vanliga bekymmer som varje familj med små barn kan känna igen sig i.

Många människor sätter sig inte in i vad de olika partierna står för utan bildar sig tyvärr en uppfattning på vad de ser i media så illa är det.

Ska vi ha en möjlighet att komma igen nästa val så är det viktigt att vi hittar rätt efterträdare till Göran med andra ord någon som kan matcha Filippa och Fredrik. Inte bara politiskt för det vet vi ju att vi kan, utan också medialt.

Hälsar Sonia
Alltså Sonia jag förstår vad du menar men jag tycker inte om att jag upptäcker, när jag tänker på nya partiledaren, att jag själv har tankar som "det måste vara någon som gör sig bra i en partiledardebatt i TV" "det måste vara någon som är massmedial" mm.

För ger vi efter för det här så har vi snart ett amerikanskt system där perfekta tänder betyder mer än politisk kompetens.

När har tidigare statsministrar, även borgerliga, gjort såhär? Bildt gjorde det inte. Det är helt klart en "mediastrategi" från FR&FR och jag tror och hoppas att det kommer att slå tillbaks på dom för att det här beteendet är osvenskt. Folk är inte dumma: jag tror inte att dom vill ha en "kändis" som statsminister. Dom vill ha tunga tråkiga politiker.

Dessutom bjuder Filippa Reinfeldt in till granskning av vad hon håller på med i Täby. Förr eller senare är det någon journalist som kommer på att kolla upp hur gullig är hon egentligen.

ALDRIG att vi tar efter det här.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM