TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

 

Makten över Sverige växer ihop

Så förenades hela samhällseliten i ett enda slag. Nu sitter den ekonomiska makten, den politiska makten och den mediala eliten ihop. Sverige kommer snabbt att kantra.

DE ekonomiska, politiska och mediala värderingarna blir nu ungefär desamma. Genomslagskraften blir enorm. Socialdemokratin i regeringsställning var faktiskt en balansfaktor. Borgerligheten kontrollerade då inte alla tunga samhällsfunktioner. Någonstans fanns en ventil och en möjlighet att bjuda motstånd och bana vägen för något annat.

Ska Svenskt näringsliv nu bestämma miljöpolitiken ? Och LRF jordbrukspolitiken ? Företagarnas riksförbund arbetsmarknadspolitiken ? Det blir öppna spjäll mellan den ekonomiska näringslivseliten och Rosenbad. Är det det rimligt med en sådan maktens axel?

Den borgerliga lobbyismen har nu fått sin regering. Nu väntar de små stegens förändring mot amerikanisering. Svenskarna ska smygas på den nya samhällsmodellen. Men de sjuka och arbetslösa får känna på de sämre villkoren först. De betraktas väl som en marginalgrupp. Så där kan piskan gå på en gång.

NU gäller det att organisera moståndet. Och kom ihåg: Det går faktiskt att bilda opinion på gator, torg och arbetsplatser mellan valen. Valrörelsen 2010 måste börja snart, mycket snart.

 2006-09-19, 20:34  Permalink


...och folkhemseliten i regeringen avgår med 110 miljoner i fallskärmar...


Peter Hultqvist: Hej Bertil !
Som vanligt är Du positiv och glad. Jag undrar vilka fallskärmar som gäller när Reinfledts tegeringt faller om 4 år. Eller kommer högeralliansen att avskaffa dem? Knappast troligt.
Bertil är i grunden en positiv människa som kommer att förändra borgerligheten när det gäller löner mm. Så vi får om Bertil får bestämma inga fallskärmar hos statsråden utan de får en 60% a kassa, 60% av maxbeloppet.
Mycket bra skrivet Peter. Synd bara att de hära tankarna inte kom ut nationellt under valrörelsen. Det hade Socialdemokraterna vunnit mycket på.
Tyvärr Bertil så har du fel.
Det är inte bara folkhemseliten som förser sig av skattemedlen. Är man gift med Ledaren och VD för ett monopolföretag (hur svårt kan det förretsten vara??) och tjänar 180 000 per MÅNAD så får man 70% i pension, 126 000. Per månad.
180 000 är väl vad en dåligt avlönad kommunalare har. Per ÅR alltså.
Synd att inte det kom ut mera innan valet.
Alla är vi jämlika, en del är bara lite mera jämlika än andra.
Som s-slogan löd för många år sedan: "Ökad jämlikhet" inte "Jämlikhet". En stor skillnad och nu förstår jag varför...
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM