TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Valförlustens karghet dröjer sig kvar. Visst kändes stygnen av osäkerhet redan innan. Känslan av att det inte skulle bära ända fram fanns där. Men man ville inte riktigt tro på det. På valnatten växte det hela fram med full kraft.

Jobben, rätten till ett arbete, har alltid varit vår huvudfråga. Men här lät vi borgerligheten bestämma dagordningen. VI lät oss överraskas. VI lät dem allt för länge måla sin falska bild av att vi bara sysslar med "bidrag".

Alla våra konkreta förslag om hur Sverige skulle konkurrera med kvalitet och inte låga löner gjordes aldrig till huvudfråga. Hela vår kvalitetssatsning på rymdteknik, bilmotorer, miljöteknik, IT, teleteknik, medicinsk teknik och sjukvårdsteknik fanns sporadiskt med. Varför inte lyfta fram något där ny teknik, utbildning, samhälle och företagssamhet kan förenas?

Ett annat missgrepp var att vi aldrig gav röst åt alla dem som känner sig hunsade i samhället. Arbetsförmedlingar, försäkringskassan och allsköns myndigheter har lämnat horder av människor efter sig med negativa upplevelser. Ifrågasatta, granskade och förnedrade har de stått där. Jag har mött  alltför många av dem. Tyvärr blev vi systemens försvarare.

VI ska gå i spetsen och reformera trygghetssystem när det behövs. Men då måste den politiska näringen sökas underifrån, och inte i byråkratins labyrinter.

Man må läsa hur många handlingar som helst eller fördjupa sig i statistiktabeller till ögonen blöder, men det hjälper inte. Känslan, det som finns mellan människor, är alltid viktigast. Det är där någonstans vi socialdemokrater måste börja om. Vi har en hemläxa att göra !

 2006-09-19, 20:21  Permalink


Mycket Bra skrivet Peter, det var det här som var det offensiva som vi diskuterade kring försäkringskassan strax före valet, tveka inte, vi är på medborgaranas sida. Vi måste som sagt lära oss att inte alltid försvara alla dumheter utan förändra dem. Bra Peter, känns som att det blir spännande fyra år av valupptakt.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM