TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Att i valrörelsens skälvande slutminuter nås av nyheten att Sten Andersson lämnat oss känns mycket speciellt. Han var den evige partisekreteraren. Som person var han djupt förankrad i arbetarrörelsen och i folkhemsbygget. Politiskt betraktade han sig själv ligga något till vänster om mittfåran i partiet.

NÄr Sten Andersson talade för oss SSU:are på Bommersvikskurser var det en stor sak. Hans popularitet  byggde på geniun folklighet och ett äkta människointresse. Han var en mycket skicklig agitator. En riktig folktalare. Som utrikesminister gick han i spetsen för ett modigt och berättigat engagemang för palestiniernas sak.

Jag minns när han talade i en lokal på Tjärna Ängar när han hade sin avkedsturne.Några år senare besökte han Borlänge och analyserade mellanöstern. Det var fulla hus båda gångerna.

När vi skildes åt efter att ha ätit pytti-panna på Folkets Hus i Borlänge så tog han min hand och sa:

- Vi får se om vi ses igen !

Jag blev litet överraskad. Men det blev inget mer möte. NÄr Sten Andersson nu lämnat oss har en institution inom svensk arbetarrörelse gått ur tiden. Vid senaste partikongressen i Malmö lästes en hälsning upp från Sten Andersson.

Det kändes viktigt att han på något sätt markerade närvaro. En lång applåd följde.  Tack Sten för ett mycket bra arbete i arbetarrörelsens och svenska folkets tjänst.2006-09-16, 23:07  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM