TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

vattenkraft

I åttiotalets slut lanserades den nya frälsningsläran. Bekännelsen var så intensiv att man ibland tycktes tro att andedopet vara nära förestående när ordet "avreglering" nämndes. VI som var djupt tveksamma betraktades som någon sorts reliker från SJ:s storhetstid.

Men nu sitter vi där. Sedan avregleringen av elen 1996 har elpriset ökat med 80 procent. Marknaden domineras av tre stora företag som bestämmer spelreglerna. I industrikretsar glunkas det om behovet av återreglering. Och borgerliga politiker som minns hur det var under Bildtregeringen 1991-1994 skruvar lite på sig, men tiger.

Marknaden fixade  inte lägre elpris. Och snart är det dags för en "omreglering" eller vad man nu kommer att kalla det när ingen kan blunda för marknadens misslyckande. Det arbetet måste starta redan i höst.

Nyliberalismens andedop blev en dyrköpt erfarenhet för många.

 2006-09-13, 21:30  Permalink


Nu snöt du min ide he he. skämt och sido, jag hade tänkt ge mig på elen men du gjorde det så bra så jag lämnar det där hän.
Bra skrivet Peter
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM