TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Stars and stripes

Idag är det fem år sedan terrorn fullständigt demolerade World Trade center. En hel värld kippade efter andan. Det hela kändes overkligt. En tragedi där osyldiga blev terrorns offer inträffade. Sedan kom vedergällningens bombmattor över Afghanistan. USA:s krig mot terrorismen startade.

Men världen har sedan dess inte blivit en säkrare plats. Invasionen av Irak har startat ett drivhus för terrorism. Amerikanska soldaters tortyr av fångar har spätt på hatet. Hemliga fängelser världen över dit varken domstolar eller advokater når gör att hämndbegäret svämmar över.

Visst ska terror bekämpas. Men inte med systematiska brott mot folkrätten. Att låta rättslösheten breda ut sig är heller ingen bra metod. Plötsligt blir terroristbekämparen "outlaw". Då blir skillnaden mellan terrorism och statsterrorism hårfin.

Det är inte lätt när man heter George (Bush) och tror sig vara en cowboy som rider mot solnedgången.......2006-09-11, 23:08  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM