TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Tåg

Att ta rälsbussen från Vansbro till sågen påminner om barndomens turer på  banan Orsa - Sveg. Orange och gul. Lätt doft av diesel. Skarvarna i rälsen känns ända in i kupen. Minnen från otaliga resor efter inlandsbanan dyker upp. Det känns hemtamt. Ett stycke Sverige som tonat bort, men finns där i själens djup.

"Tågets Dag" i Vansbro blev en manifestation för Västerdalsbanans framtid. Resan från Borlänge skedde i Tåg i Bergslagens modernaste vagnar. Fin komfort och en känsla av framtid. Mycket folk och inte svårt att få gehör för banans överlevnad.  

Banverket måste sköta underhållet bättre, alla måste vi hjälpas åt att få upp resandefrekvensen och framförallt ska inte negativa symbolhandlingar som att riva upp rälsen mellan Malung och Malungsfors genomföras.

Orosmoln har funnits över Västerdalsbanan så länge jag varit aktiv i politiken. Och just nu ökar resandet. MIn prognos är optimistisk. Olyckskorparna kommer att få fel även denna gång.

Tågtrafiken finns i våra hjärtan. Bra kommunikationer på järnväg tillhör också framtidens folkhem. PÅ den punkten förenas minnena från den orange-gula rälsbussen till dagens moderna tåg där inte en skarv i rälsen varken hörs eller märks.

 2006-09-10, 18:49  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM