TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Kommunal logga

Rosen

 

 

 

 

 

 

Det är de lägst avlönades löner som ska prioriteras. Sådant måste märkas i kommunernas lokala lönerörelser. Kampen för fler heltidstjänster i vården och omsorgen, bättre villkor på jobbet och inflytande över arbetstider och schemaläggning hör till det som kan göra vårdyrkena attraktivare.

Handslaget mellan Socialdemokraterna i Dalarna och Kommunal Dalarna på fredagens valfest var viktigt. Det symboliserar en facklig-politisk samverkan där vi systematiskt tillsammans förbättrar villkoren. NÄr nu alla kommunals sektionsordföranden och samtliga s-kommunalråd och gruppledare i kommunstyrelserna i länet står bakom ett gemensamt manifest så har vi en stark plattform.

Den facklig- politiska kraftsamlingen kommer att ge resultat. Att presentera manifestet  tillsammans med kommunals dalaordförande Hans Unander kändes bra. Socialdemokratin är så mycket mer än ett politiskt parti. Det är en folkrörelse där ideologi och vardag kan förenas, där fack och parti kan samverka och där rörelsens bredd skapar en skillnad mot övriga partier.

Den fackliga -politiska samverkan är unik. Den är nyckeln till att många, framförallt lågavlönade, har en möjlighet att se politiska resultat. Annars skulle medelklassens problem fullständigt dominera den politiska debatten. Alla ska med ! Eller hur ?

 2006-09-10, 18:29  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM