TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Upp till kamp

Debatt på Fornby folkhögskola i Borlänge. Jag märker hur eleverna lyssnar när man talar om att vi vill sänka tandvårdskostnaderna rejält, att arbetsgivarna inte får hunsa hur som helst med sin personal, låglönesatsning i vården och omsorgen, lika lön för lika arbete och rätten till ett riktigt jobb.

Verkligheten handlar för många om knappa marginaler och upplevelser från arbetslivet som inte alltid varit enkla. Jag tror klasskänslan fanns i ryggmärgen hos många.

Alliansens tal om subventionerad städning för höginkomsttagare gick inte hem. När jag sa att avdragen bara är ett kamouflerat sätt att klara höginkomsttagarnas städning och att det ändå inte är ett alternativ för vanliga löntagare, så kom applåderna.

Det kändes skönt. Men ännu skönare var det när en stabil ung man med ring i både örat och på läppen efteråt och i tystnad tryckte min hand. Vi såg  varandra i ögonen  i samförstånd. Kommentarer var överflödiga.2006-09-07, 16:30  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM