TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I moderatsverige ställs grupp mot grupp. Friska mot sjuka. De som ett arbete mot de som är arbetslösa. De som lever på marginalen mot de som har en fet plånbok.

Det är ju faktiskt såhär det ser ut. Moderaterna vill slopa värnskatten för de högst avlönade och samtidigt sänka a-kassan. Förmögenhetsskatten ska bort samtidigt som sjukförsäkringen ska försämras.

Jag tycker inte det är rimligt att 8 435 arbetslösa i Dalarna ska få det sämre bara för att 5 024 personer ska slippa värnskatt. Det är heller inte rimligt att 18.112 sjuka ska  betala för att 5 892 rika i Dalarna ska slippa förmögenhetsskatten.

Skiljelinjen i politiken är mycket tydlig. Intresset ljuger aldrig. Oavsett hur sköna dimridåerna kan se ut vid en ytlig betraktelse.2006-09-06, 22:49  Permalink


Men det är helt i sin ordning att 8 435 arbetslösa i Dalarna ska betala för att Stefan Persson och några till familjer ska slippa förmögenhetsskatt, ett undantag som Socialdemokraterna fixade?
Hej Peter!

Bra belysning där du på ett tydligt sätt tar fram en orättvisa som förhoppningsvis kan bekämpas om vi får fortsatt mandat.

Till Erik: Var det det bästa du kunde komma med? Stanna upp och tänk en stund. Här tar Peter upp ett argument hur trist det är för många. Se lite djupare och inse att vi alla har ett ansvar för de arbetslösa och de sjuka.
Ibland blir dylika motargument som du nu framförde bara tomma.
Som sagt. Stanna upp och fundera hur stor hummanist du vill vara.

http://www.s-info.se/mikael

Mikael Larsson: Nu förstår jag faktiskt inte. Innehöll mitt inlägg något sakfel?

Peter jämför skattesänkningar för rika/höginkomsttagare med de arbetslösa och sjukskrivnas situation. Jag jämförde skattesänkningar för de superrika med de arbetslösas situation.
Erik, kan du komma med något vettigt i debatten, tex hur verikligheten ser ut i från ditt fönster? Antar att du inte kan utan det enda du kan komma med är små tjuvnyp och billiga poäng. Vad står du för? gnäll! Vi står iallafall för solidaritet, rättvisa och ett samhälle där vi försöker skapa möjligheter för alla att ha ett drägligt liv. I ditt system Erik så finns det inte någon plats för solidaritet och rättvisa, i din värld finns bara småskuren egoism.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM