TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Regeringen satsar nu på 23.000 utbildningsplatser och 54.000 platser i arbetsmarknadsutbildning. När inget annat återstod tvingades man ta hjälp av den tidigare föraktade "ams-maskinen" för att pressa ned arbetslösheten. Men högerns tidigare föraktfulla ord om "meningslös" sysselsättning studsar nu tillbaka mot dem själva. Det är en ödets ironi över det som nu sker.

Socialdemokraterna har tidigare föreslagit en satsning på cirka 20 miljarder kronor som ger 120.000 platser i arbete, praktik eller utbildning. Om något visar det att regeringen är ute både för sent och i för liten omfattaning. Betydligt ordentligare tag hade långt tidigare behövts för att motverka den nu snart tioprocentiga arbetslösheten.

Regeringens "paket" avslöjar också tydligt att strategin med att sänka skattrna inte gett den effekt på jobben som utlovats. Skattesänkningarna har främst gynnat de rika men de nya jobben har inte märkts i arbetslöshetsstatistiken. Arbetslösheten når nu rekordnivåer och regeringen står där med sin tvättade hals !2009-08-28, 17:12  Permalink
Andra bloggar om:  


Kommuner tvingas höja skatter, regering sänker skatten för välbärgade . Rikekommuner behöver inte sänka skatter. Norrkandskommuner främst drabbas oerhört hårt.
Samtidigt så kör moderatalliansen med en falsk socialistisk politik som man tidigare fullkomligt förkastat.

Satsningarna är dock inte av den kaliber som behövs utan mer en propagandagrej.
De skattesänkningar som hittils gjorts är mer än vad
hälsovård ,sjukvård, social omsorg kostar.
Var finns välfärdstanken i den politk som främst moderaterna kör med.
Orden spetsas till allt mer.

Förr i tiden fanns ex: beredskapsjobb dessa gav avtalsenlig lön dock något lägre än den öppnavmarknadens avtal. Men det var en human arbetsmarknadspolitisk åtgärd, vet aldrig om jag hört nån kritik om det.

Sedan kom ALU. Sedan kom Aktivitetsgarantin.

Men sen kom alliansen de vräkte till med Jobbgarantin. främst unga lurades rösta på alliansen förändringar var en del av slogan . samt jobben, arbetarpartiet var ledordet.

Ser man tillbaka så har det gått en oerhörd inflation i ord och orden är idag så tillspetsade så man undrar hur mycket till går det tillspetsa orden utan att ändra på hela svenska ordlistan. En sak är säker Svenska ordlistan ligger efter.

Jobbgarantin anser jag borde ha varit det som hette beredskapsjobb, jobben var ju åtminstone avtalsenliga garanterade och du hade rätt till jobb.
Att sedan ordet rätt togs bort gjorde även att beredskapsjobben skrotades.

Därmed så kan man säga beredskapsjobb skulle varit dagens jobbgaranti
Att vara beredd att jobba för 65% ersättning ocjh därmed fritt byte att bli utnyttjad av kommun och näringsliv.

Undrar hur hög inflationen är på Svenska ordlistan nära 100% eller?


Halsarna är inte tvättad på alliansen

de är otvättade...

Kejsaren verkar också väldigt nervös nu. Vågar inte ställa upp i partiledardebatten. Jag tippar att de nu satt sin sista potatis. Det värsta är att de kommer att köra vidare i rekordfart och riva allt som kommer i dess väg. Vi kan förvänta oss många hafsiga beslut innan sept 2010
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM