TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det som avgör kvaliteten i skolans undervisning långsiktigt är bl a tillgånger på resurser och personal. Att bedriva ett offensivt pedagogiskt utvecklingsarbete kräver iderikedom och engagemang. Om skolan och dess personal ska brottas med allt snävare ramar så får det effekter på undervisningen.

När nu antalet utlysta lärartjänster till höstterminsstarten minskat från 21 746 förra året till till 9 747 i år så är det en tydlig indikation på det kärvare ekonomiska klimatet i kommunerna märks av. Därför borde det vara angeläget att nu rikta ett särskilt statsbidrag till skolan. Detta för att värna om kvaliteten i undervisningen.

Att prata om kunskapsskola hjälper inte om det inte finns tillräckligt med lärare och annan personal som kan bedriva undervisning och vara stöd för barn och ungdomar. Om något visar detta att det är mer ord än verkstad där major Björklund far fram !Finns det någon skolminister i historien som
på så många punkter gått från ord till handling som Jan Björklund.
Han har gjort ett fantastiskt jobb och ryckt upp skolan
från flummeriet på sossarnas tid,

PUNKT SLUT


Lasse


Peter Hultqvist: Oavsett vilka punkt och slut du sätter så fattas det rejält med pengar i skolan. Vi behöver fler lärare inte färre. Punkt slut.
Peter
Till skillnad från kontorsbiträdet Sahlin har utbildningsminister Björklund en skolpolitik och en tydlig sådan.


Peter Hultqvist: Jag kan inte se att din kommentar innehåller något sakargument.
Peter
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM