TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det är inte den svenska regeringens sak att värdera det som publiceras i svenska tidningar. Ansvarig utgivare har den rollen. Eftersom vi har press- och yttrandefrihet i vårt land så finns det ingen anledning att vika undan när Israels regering kräver att Sveriges regering ska agera med anledning av en artikel publicerad i Aftonbladet.

Jag tror att Israels talesmän begriper detta. Att de skulle vara okunniga om den strikta bodelningen mellan statsmakten och pressen skulle vara något helt sensationellt. Det är t o m så att Israeliska tidningar publicerar djupt kritiska artiklar mot den israeliska staten och olika händelser utan att regeringen kan ingripa. Möjligen kan ministrarna vara rejält förbannande, men det stannar vid det.

Israels ambassadör Benny Dagan må väsnas hur han vill med anledning av en kulturartikel i Aftonbladet. Det han kan göra är att begära att få ett genmäle infört i Aftonbladet, istället för att springa hos UD som inte har med saken att göra. Jag tror inte för ett ögonblick att Aftonbladets redaktion skulle neka honom en rejält uppslagen artikel. Så ska det fungera i en demokrati !

Sker det grova publicistiska övertramp finns det alltid en möjlighet att gå till domstol. En minister i Israels regering undersöker just nu den möjligheten. Det ska bli spännande och se vad som händer. Men mitt grundtips är att det inte händer något överhuvudtaget. När ministern ifråga lugnat ned sig så kommer han säkert fram till att det inte kommer att leda till någon framgång att stämma Aftonbladet.

Men medan dammet yr kring Aftonbladet så fortsätter den folkrättsvidriga bosättningspolitiken på västbanken, palestinierna övervakas och förtrycks och på utrikesdepartementet sitter en minister som vill ha hårda lagar riktade mot Israels araber. Det är Israel som bryter mot folkrätten och internationella lagar, inte Aftonbladet !2009-08-22, 23:02  Permalink
Andra bloggar om:  


Nej, det är den palestinska terrorn som är ett brott mot folkrätten (inte försvaret mot den, eller rätten för judar att bo i Judéen-Samarien).

Och palestinierna lever idag med konsekvenserna av att de, mot folkrätten, försökte begå ett folkmord på israelerna 1948, men förlorade, samt anföll med arabstaterna 1967, och sedan dess aldrig gått med på fred.

Så fort palestinierna på både Västbanken och Gaza avbryter terrorn, erkänner Israel som det judiska folkets hemland och ingångna fredsavtal, så kan förhandlingarna återupptas.

Tills dess så har palestinierna bara sina egna "ledare" att skylla på.
Jag instämmer i det du skriver, Peter.
Men det jag tycker är frustrerande är att fokus endast har hamnat på Aftonbladet och yttrande- och tryckfriheten. Jag skulle vilja att debatten också tar tag i det som journalisten skrev om: de misstänkta organstölderna. Detta har alldeles hamnat i bakluta.

Pressfriheten är så uppenbart okränkbar att det nu är dags att gå vidare med det som reportern aktualiserade. Förresten om han låtit bli att skriva sin artikel, hade han naturligtvis svikit sitt uppdrag som journalist. Hade Aftonbladet låtit bli att publicera den, hade tidningen inte fullföljt sitt uppdrag. Journalisten refererade faktiskt ett flertal källor som misstänker organstölder och det kan vara dags för FN att titta närmare på sanningshalten i dessa.

/Eva
Eva, om denna artikel var så viktig och hade så många källor osv. varför publicerade Aftonbladet den då på kultursidan?

Sen undrar jag varför ni sossar skapade en specialstyrka som mördar norska sjömän för att själa deras fötter? Det läste jag i en tidning oxå.
Hej Erik
Ja, valet av sida för publiceringen får du nog fråga Aftonbladet och/eller journalisten om.

MVH/Eva
Aftonbladet pulicera en lögn om att en av våra produkter gace Cancer .Mer än halva produltionen försvann ...Det vissa sig sen att labbet som gjort testen hade gjort fel .Och vad hjälpte det?Aftonbladet kan gömma sig bakom det friaordet .Skulle jag dock skriva något kritiskt om tex invandringen i Aftonbladet så censurerar dom direkt .Prova själv.Då är det inte det fria ordet längre .
http://img341.imageshack.us/img341/9863/jemenbrev.jpg

Tycker du ett land står upp för yttrandefrihet när dom stänger ner internet sidor med information på som staten inte gillar?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM