TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Arbetslösheten ökar, enligt regeringen, från 8.8 procent i år till 11.4 nästa år för att bli 11.6 2011. Arbetslinjen haverar rejält. Och vid årsskiftet utförsäkras mellan 35.000 och 50.000 personer p g a nyaregler för sjukersättning. Att fler kommer att sälla till det s k utanförskapet som högern sagt sig bekämpa.

Både när det gäller jobben och utanförskapet har man misslycklats. Skattesänkningarna som var kärnan i strategin har inte visat sig verkningsfulla. Själva grundfundamentet i regeringspolitiken har inte fungerat. Trots detta lovar man nya skattesänkningar. Utmanande nog ska dessa finansieras med lånade pengar. Till årsskiftet 2009/2010 väntar nämligen ett underskott i statens finanser i storleksordningen 150 till 180 miljarder kronor.

Med detta som ingångsvärden valåret 2010 så borde socialdemokraterna ha goda förutsättningar att komma tillbaka i regeringsställning. Resultatet av regeringspolitiken som främst gynnat de mest välbeställda är förfärande. Men det blir ingen promenadseger. Det krävs att partikongressen i höst mejslar ut ett mycket konkret och trovärdigt regeringsalternativ när det gäller jobben och tryggheten.

 

 Ja partikongressen blir ett viktigt avstamp. Men det är också viktigt att hela partiorganisationen görs delaktig i arbetet med politiken för jobben, välfärden och skolan.

Jag hoppas på gammal hederlig folkbildning runt dessa frågor. Gärna i studiecirkelform. Vi har haft rådslagen. Men låt oss fortsätta arbetet i samma anda. Det kan bli roligt och det kan göra så att medlemsrekryteringen tar fart.

Att bygga ett nytt trygghetssystem utifrån dagens förutsättningar kommer att kräva år. Att städa upp efter friskolereformen kommer att ta åtskilliga år. att få ordning på statens finanser kommer inte att bli lätt heller.
Problemet är väl att de som skulle tjäna på t.ex. skattesänkningen inte märker av det du skriver om.
Många har fått mer i plånboken och är nöjda med de. De är friska och har ingen annan referensram än sin egen situation. Hur kan vi med ord förklara det solidariska i att betala skatt och värna välfärden. Däri tror jag ligger den störta utmaningen!
Svar till Simone, Jämför det med om vi vill ha 1000 kr billigare villa bara vi slitpper brandförsäkringen.
Eller samma med en bil.
Sedan finns asopketn hur man bygger ett Land.
När vi bygger ett stort höghus så är det ett enormat samarbete .
Arkitekter, de som gör grunden , gjuter el rörmockeri.
En samling av människor som sammarbetar. Landet Sverige kan aldrig hålla ihop om vi har en regering som inte bryr sig om arbetslösa, sjuka, pensionärer som har sjkukersättning samt ålderspemnsionärer, utan
ser dem som utanförskap och inte tillvarater nåt av deras intressen. Att skapa en sådan stor ekonomisk klyfta mellan dessa och löntagarna är fullkomligt skamlöst.
Det kommer ge återverkningar i samhällsförstörelse och oro.
Det viktiga är att vi alla sammarbetar och uppvisar en kamratskap mellan varann.
Moderaterna är ett parti som lika gärna kunde heta skattebetalarnas förening.
Det är därifrån alla ideér kommer.

Även före förra valet var det skattebetalarnas förening som fick ett sista program före valnatten om Göran P. Ett väl utvecklat trick där Göran beskrevs befinna sig bland överklass och där hans herrgård fick en negativ klang.

Nu tar denna förening för sig allt de hinner i pengar uppbackade av giriga hänsynslösa medlemmar.
Reinfeldt Borg, kan lika gärna få jobb där efter regeringstíden, som jag självklart hoppas tar slut fortare än kvickt.
Inbilla er inte att de för en politk för Landet utan en politik för kapitalismnens girighet.

Tycker Reinfeldts sätt liknar mycket förra amerikanska president Bush.
Efter en mandatperiod var han hatad som attan men han fick en period till. Då först började folk inse vilken skurka Bush var och röstade fram Obama .
En tvärtom politik som gav eko.

Skulle samma kunna ske med Reinfeldt och patrasket,
han blir hatad men kan genom finurliga lögner än en gång få makt.
Men då nästa gång då är folk så bittra på deras politik så då kommer en helt motsatt politisk ordning.

Jag hoppas i alla fall vi snabbt får en ny politisk ordning.
Avsätt reinfeldt fortare än vad Amerikanska folket avsatte Bush.
Tack Bertil, något argument där ska jag lägga på minnet. Fast jag är rädd att det inte är fullet så enkelt att få människor attse saken på samma sätt. Mina kollegor har fått mer pengar i plånboken det utrycker dagligen att det är det som räknas.
Jag förklarar nog må du tro och visar exempel och annat men pengar styr. Vi i S har ett tufft jobb om vi ska vinna argumenten över pengarna.
Fler har jobb idag i alliansens Sverige mitt under den värsta ekonomiska och finansiella krisen i mannaminne, än vad som hade jobb under de rödgröna axelmakternas styre samma tid på året under brinnande högkonjunktur 2006.
Dessutom har utanförskapet minskat kraftigt.
Och vanliga människor har det betydligt bättre.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM