TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det är med en nostalgisk känsla som jag besöker SSU:s 35:e kongress i Uppsala. Mycket av min ungdom gick åt till arbete i denna organisation. Politik, idrott, kultur, fester och kamratskap i en härlig blandning. Att bli vald till ombud på en kongress var en verklig höjdpunkt.

Det som kändes bra under mitt endagsbesök i Uppsala var den trevliga stämningen. Jag upplevde ingen hätskhet i debatten. Falangstriderna tycks ha tonas ned även om de naturligtvis finns kvar under ytan som ett ideologiskt spänningsfält. SSU känns som om det är på gång mot framtiden igen. Och det är glädjande.

SSU:s ordförande Jytte Guteland berättar att målet nu är 7000 medlemmar till årsskiftet och 10.000 till efter valet 2010. Även om jag minns tider när medlemsantalet låg på 70.000 medlemmar så är hennes mål en tuff utmaning. Men utan mål så händer ingenting. SSU:s viktigaste uppgift nu är att växa och bli större och inflytelserikare. Ett svagt SSU försvagar på sikt partiet. Men ett starkt SSU bidrar till partiets styrka.

"En annan värld är möjlig" är kongressens tema. Och ombuden debatterar intensivt sex timmars arbetsdag, ett mänskligare arbetsliv och frågan om man ska behöva gå till jobbet "trots att man är sjuk" så känns mycket igen. Men det var ändå en debatt  som handlade om vardagens verklighet. Handfast och lovande och samtidigt visionärt.

I samband med förra SSU kongressen skrev jag litet provocerande om att nu måste SSU skärpa sig, annars får partiet starta ett nytt ungdomsförbund. Så känns det inte idag. SSU ska ha allt stöd det kan få. Vi gamla SSU-are får ta vårt ansvar och i partiet agera som stöttepelare. Socialdemokratin får inte tappa ungdomen !

 2009-08-04, 21:54  Permalink
Andra bloggar om:  


Det är härligt att höra att SSU växer! Och det ingjuter hopp och glädje när man läser vilka frågor som diskuteras! 6 timmars arbetsdag och ett drägligare arbetsliv! Det är precis detta som framtidens socialdemokrater (och dagens?!) söker.

Inte att vi ska anpassa oss till ett kapitalisktiskt högersamhälle för att passa in! Vi måste visa vart tåget ska gå och på det tåget ska ALLA med! Rik som fattig, frisk som sjuk och både svenne och invandrare!

Ditt inlägg gav mig verkligen hopp om att det finns en framtid för S. Vi måste bara "hitta tillbaka" till den framtiden ;)
Tyvärr så är det nog tvärtom som är senariot, alltså längre arbetstid.
Kommande val blir oerhört viktigt.
Vinner borgarna då är risken stor att arbetsrätten förändras.
Att det ska jobbas längre under sämre villkor är nog borgarnas dröm samt Svenkst näringsliv.
Därför är det oerhört viktigt och kanske t.o.m smart att framföra 6 tim arbetsdag sim SSU gör.
Det kan ha samma effekt som skattesänkningar.

Att locka med skattesänkningar låter ju bra, om man inte i samma veva omtalar vad skattesänkningar ger för effekt.

Därför är kanske ett lockrop om sänkt arbetstid lika
poppulärt, få mera fritid vill nog många som jobbar ha.

Vi får hoppas en ny era med sossar är på gång.
Högerns makt bör bli så kortvarig som möjligt.

Att bygga upp igen det högern förstör tar sådan evinnerlig tid.
Som jag ser det gäller det att hitta tillbaka till de ursprungliga värderingarna och sen ta språnget in i framtiden

Jag känner en hel del ssuare så jag har gott hopp.

I Umeå har vi haft en ganska tuff falangstrid under många år. men vi lyckades enas före valet 2006 och sen dess går det bara framåt. Vi vann valet och har ett stabilt förtroende i Umeå Kommun.

Om detta är början till ett enat SSU har vi verkligen ett gyllene läge
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM