TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Högerregeringen har problem med argumenten för FRA-beslutet. Nu kryper det fram uppgifter om att det egentliga skälet till beslutet är att man vill lyssna på Ryssland. Men det har man inte kunnat säga av "sekretesskäl". Och därför vill nu inte försvarsministern Sten Tolgfors bekräfta de nya uppgifterna.

Ja, såhär håller det på. Spekulationer, anonyma uttalanden och en trängd högerallians som inte vet hur de ska ta sig ur opinionsknipan. Efter den brutala misskötsel som kännetecknat regeringens sätt att hantera frågan så är MOna Sahlins linje den enda rimliga.

Börja om från början. Tillsätt en bred parlamentarisk utredning och gå till botten med integritetsfrågorna. Det är bra att den markeringen kommer nu som i princip ett vallöfte. När högern slarvar och låter reptilhjärnan forcera fram och styra agerandet så blir det bara fel.

Nu handlar det om att återupprätta förtroendet för politikernas förmåga att hantera bl a FRA-frågan. Reinfeldt och Tolgfors vann voteringen i riksdagen men har skadat tilltron till det politiska systemet. De har missbrukat sin ställning helt enkelt.http://zusiq.blogg.se
Nja, jag anar ugglor i mossen även i Sossarnas framtida beslut i FRA frågan. Mona sahlin undviker ett egentligt ställningstagande; hon flörtar lite med väljarna - får det att låta som att Sossarna kmr att försöka ta bort FRA; men i verkligenheten kmr lagen att få samma innebörd.
Hur långt ska denna scharad tillåtas fortgå!? Tycker att lagförslaget som är lagt och de senaste utspelen borde bädda för ett misstroende votum i riksdagen som ett tydligt avståndstagande.

Erfarenhet säger att alal de första lögnerna som en trängd avger är de som är längst bort från sanningen. Alltså, om det inte är för afganistan eller ryssarna återstår den fortfarande den icke nämnda USA som den närmast sanningen. Här ser vi tydligt hur mycket informations utlämningen till USA är värt för den moderatledda regeringen. Det åg väl inbakat i den överenskommelse som Odenberg nyligen skrev under med USA.

Snart kommer att PKU-registret ska ingå också...
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM