TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det är dåligt och lågt, Reinfeldt, Olofsson, Björklund och Hägglund !

Att försöka göra Mona Sahlin till måltavla för diverse låga och utstuderade personangrepp är vad högerregeringen har att komma med. Det påstås att hon haft som "livside´" att hålla sig långt borta från den ekonomiska politiken. Av alla personer så är det statsministern själv som står för denna typ av analyser.

Är det inte lika bra att tala rent ut om vad detta handlar om. Högern vet inte hur de ska hantera Mona Sahlin. Det har inte varit helt enkelt för Reinfeldt i riksdagsdebatterna. Han har ofta framstått som märklig. Nu senast när han försökte skylla ifrån sig om den stigande inflationen. Då påstod han att regeringen inte kunde beskyllas för att ha höjt priset på citroner....Mona Sahlin har visat sig vara slagfärdig i debatterna, medan Reinfeldt mer och mer framstått som trött och irriterad.

Nu ska man försöka ge bilden av Mona Sahlin som ekonomisk oansvarig. Av den orsaken presenteras uttalanden som skapar associationer till den gamla Tobleroneaffären. Däremot undviker man sådant som att den socialdemokratiska alternativbudgeten är mycket solid och stabil.

Det är lågt och dåligt att högern inte har mer att komma med än att försöka föra upp en gammal affär som Mona Sahlin grundligen fått sota för på dagordningen. Slutsatsen är att det råder panik och brist på argument i högerlägret !Nog vet du att priserna på mat och olja stiger över hela världen? Det kan knappast alliansen lastas för. Tror sossarna gör sig själva en otjänst om de påstår detta. Vi väljare är tillräckligt informerade för att inse detta. Att påstå att det är landets politik som leder till högre matpriser, bevisar att Måna inte förstår sig på ekonomi.
Ja nog borde Toblerone-saken (som ju egentligen handlade om kontokort, semesterresor och klädinköp och mååånga 10.000 kronor mer än vad en mellanstor Toblerone kostar. ) vara överstånden nu.

Men å andra sidan var det kanske inte så begåvat av Mona att göra regeringen ansvarig för ökade matpriser.

De mer överhängande frågorna i dag är väl de gallopperande löneskilllnaderna, den snabbt växande offentliga administrationen (=byråkratin), växande krångel för småföretagare, välfärdssystemens krackelering. För det är ju trots allt de stora socialdemokratiska frågorna.

Jag tror att vi gör en dumhet om vi går till val på ett löfte om sänkta matpriser och ökade bidrag. Det känns liksom inte fräscht och nytänkande, snarare konservativt och döfött.
Peter, det är bara titta på er budgetmotion.
Det är budgetpopulism och en motion som inte går ihop rent ekonomiskt och det är där kritiken ligger. Så kritiken är befogad. Dessutom är det bara att titta på din partiledares roll som "allt-i-allo minister", hon har haft ansvaret för en massa tunga departement men har bara snackat och aldrig levererat.

Mona Sahlin har varit ynkligt osynlig i debatten, tanten smälter fullkomligt in i tapeten. Och visst har hon hållt sig borta. Strategiskt. Sveket mot speciellt de sjuka är stort.
Men det är klart, det är mödosamt för Sahlin att ständigt behöva tala med kluven tunga. Att bli påkommen med lögner, motsägelser och hyckleri är inte bra PR. Bättre är då att hålla sig undan som Sahlins pr- experter rått henne att göra.

Vi är många som dumpar sossarna i nästa val och satsar på fräschare, ärligare, medmänskligare politiker.

Politiker som vågar göra sin stämma hörd både här hemma i det allt mer socialt stigmatiserade Svedala och där borta i Bryssel. För ett mer demokratiskt styrt EU, för en sannare, solidariskare gemenskap mellan folket i Europa. Politiker som inte för en politik som skapar motsättningar mellan nationaliteter. ( Vilket tyvärr blivit det direkta resultatet av den politik som förs av sossarna. SD ökar).
Politiker som inte satsar på PR- byråer främst utan på verkligt innehåll. Fram för ett proggressivare, vassare, uppkäftigare Europa med förankring på gräsrotsnivå.

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM