TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det finns ett militärindustriellt komplex där utvecklingen av nya tekniska instrument, metoder och uppfinningar hela tiden utvecklas. Sofistikerade hotbilder presenteras för att göra politikerna lyhörda inför nyheterna som självfallet kostar stora penningbelopp. Det är också i kölvattnet av denna typ av mentalitet och anda som den nya FRA-lagen vuxit fram.

Jag tror självklart att FRA måste ha möjligheter att spana i även kabel. Men rättssäkerheten måste vara mycket stor. Spaning får inte riktas mot enskilda individer utan misstanke. Reglerna för detta måste vara stränga och respekten för den personliga integriteten stor. Dessutom måste man ha klart för sig att de som spaningarna i första hand riktar sig mot är så drivna att de inte lämnar blottor på nätet.

Men trots detta så driver högermajoriteten under brutala former igenom den nya lagen om avlyssning. Man vill inte ta ytterligare tid på sig för att gå djupare i frågorna om den personliga integriteten. Som vanligt finns heller inget intresse för att tala med den politiska oppositionen. Utan stöddigt och okänsligt ska den nya lagen drivas igenom.

Så ser det när Fredrik Reinfeldt ska visa regeringsduglighet. Duglighet är, enligt min mening, inte att hamna i djup oenighet i en kontroversiell fråga som är av stor principiell vikt. Det tyder snarare på politisk omognad där man visar den politiska potensen på fel sätt. Mona Sahlin är klok när hon säger sig vara beredd att riva upp denna lagstiftning.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM