TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Alf Svensson och Göran Hägglund talar knappt med varandra. Kristdemokraterna kämpar med fyraprocentsspärren. Partiets moralkonservatism saknar folklig förankring. Det ser verkligt illa ut.Man är i otakt med folket och med tiden.

När Lennart Sacredeus, kd-riksdagsledmot, i dalatidningarna angriper mig för kraven på att lagstifta om rätten till barnomsorg på kvällar, nätter och helger så är det bara ett av många bevis på den bristande förankringen i vardagen.

Självfallet ska det finnas barnomsorg om föräldrarna jobbar nätter, kvällar och helger. Allt annat är absurt. Det tycker nog de flesta. Men inte kristdemokraterna. I deras värld ska nog barnen vara hemma. Detta t o m om föräldrarna för att klara försörjningen måste jobba. Så ser det ut när kartan är viktigare än verkligheten.

Samtidigt som förre partiledaren Alf Svensson betecknar partiets politik som hjärtlös så ångar Göran Hägglund på med stora lättnader för de mest förmögna. Allt detta motiveras i högstämda ordalag och gärna med hänvisning till för ändåmålet anpassade bibelcitat. Och ovanför alltihop så svävar Mats Odell och leker affär med statens företag och medborgarnas pengar.

Så ser det ut i kristdemokratin i Sverige 2008. Dess framtidsprognoser är dystra.2008-06-27, 16:18  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM