TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I Zimbabwe härskar diktatorn Robert Mugabe. Den f d frihetskämpen räds inte att mörda, förfölja och hota sina landsmän med inbördeskrig om de hotar hans makt. Fria demokratiska val är inget han bryr sig om. Makten har deformerat honom och det blod som torkat in i hans händer gör att han inte törs möta väljarnas dom.

Att oppositionsledaren Morgan Tsvangirai drar sig ur valet där hans anhängare förföljs och hotas med döden är lätt att begripa. Men det är också dags för omvärlden att hårdna till ordentligt i förhållande till Robert Mugabe. Sydafrikas närmast menlösa diplomati är inte mycket värd.

Knappt någon skulle sörja om Mugabe försvann från den politiska scenen. Allra minst befolkningen i hans eget land. Men sist och slutligen så är Mugabe på väg att förlora greppet. Även om han nu med våld tvingar sig kvar så är han på väg ut. Frågan är bara hur mycket blod som ska spillas på vägen mot slutet.2008-06-23, 12:44  Permalink
Andra bloggar om:  


Ett intressant inlägg från en ung socialdemokrat, som inte upplevt 60- och 70-talet.

I Zimbabwe, i Angola, i Mocambique härjade inbördeskrig - frihetskamp enligt en del. Kännetecknande var att de segrande i inbördeskriget hyllade marxismen och stöttades av Sovjetunionen. Angola hade länge kämpande förband från Kuba. Hur kunde Kuba ha råd med det?.

Det var inte svårt att se, att dessa frihetskämpar hade den socialistiska enhetsstaten som mål. Det var inte heller svårt att se att dessa stater inte skulle främja demokrati, inte skulle främja frihet och välstånd åt sin befolkning. Deras huvudsakliga mål var att förverkliga sin egen dröm om den fulländade statsmakten.

Det är heller inte med någon som helst förvåning några av oss ser utvvecklingen i Zimbabwe. Det går att dra en erfarehet från den.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM