TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

NU har vi Waxholmsdomen, Ruffertdomen och underkännandet av Luxemburgs lagstiftning om utländska företag. EU-domstolen är konsekvent och går emot de nationella kollektivavtalenavtalen. Man prioriterar den fria inre marknadens principer istället.

Är det konstigt att oron är stor inom fackföreningsrörelsen i Europa ? Och när Irland säger nej till Lissabonfördraget så finns faktiskt oron om att utländsk arbetskraft ska dumpa lönerna med i vågskålen. Här i Sverige så kämpar flera fackliga organisationer i vardagen med utländska entrepenörer som vägrar att acceptera svenska avtal.

Det är dags för en långsiktig kampanj från arbetarrörelsens sida om arbetsrätten och kollektivavtalen. När det gäller den frågan måste EU förändras. Och då är det viktigt vilka som sitter i EU-parlamentet. Men det är också tydligt att den politiska högern använder EU-domstolens tolkningar som bräckjärn för att underminera facket.

Den europeiska socialdemokratin och fackföreningsrörelsen har här en tydlig utmaning och uppgift. Det är dags att ta upp den kastade handsken ! Sker inte nödvändiga förändringar skadas förtroendet för hela EU-projektet.Ja, vad trodde du? Det är väl klart att Europa måste förändras, hela tiden. När Turkiet blir med, snart hoppas jag, så kräver dt ännu större förändring.. Det är bara EU-motståndarna som i framför brasan med sina nationalsocialistiska vänner som tror att EU är Harmageddon och längtar efter ett helvitt svensktalande asarike.
Viktig markering, Peter. EU-projektet är redan djupt skakat, Nu gäller det att rädda vad som räddas kan.

Bengt S
http://www.s-info.se/silfverstrand
Socialdemokratiska EU-kritiker har på sin hemsida en ambitiös plan för ett radikalt (annorlunda) EU. Den planen bör vara obligatorisk läsning för alla s-märkta riksdagsledamöter.

Även socialdemokratiska studentförbundet antog på sin kongress en Europapolitisk plattform som till stora delar liknar socialdemokratiska EU-kritikers. Det är en ganska bra början att kräva att:

- målen om full sysselsättning, ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet och jämlikhet samt jämställdhet mellan män och kvinnor överordnas kapitalets, varornas och tjänsternas fria rörlighet

- rätten till arbete, strejk och sympatiåtgärder garanteras i fördragen

- överstatlig miljö-, hälsoskydds- och konsumentlagstiftning utformas som miniminivåer, så att enskilda medlemmar skall kunna besluta om mer progressiva bestämmelser.

- enskilda medlemsländers rätt till en restrikt drogpolitik med bland annat möjlighet till sänkta införselkvoter och försäljningsmonopol.

http://www.lakejerna.blogspot.com
Och så kan det vara dags att föra en mer öppen debatt om vad EU nu håller på att förvandlas till.

Upp på dagordningen bör också frågan varför det svenska folket inte får rösta om Lissabonfördraget...
Det är förödande, förkrossande illa ställt med både insyn och demokrati vad gäller EU.Partiet har tyvärr tappat insynen i verkligheten när det gäller EU. De som är kritiska till EU:s form utgör idag mer än 60% av socialdemokratins väljare men inom partiet liknas EU-kritiker som okunniga och bakåtsträvande.

Vi måste erkänna att samtidigt som vi bekämpar nyliberalismen på hemmaplan så ger vi dem mer makt och handlingsutrymme på EU-nivå. väldigt beklagligt.

Vänlig hälsning
Reza
http://www.s-info.se/javid
Reza Javid

Alla är skiträdda för Usa, som ytterst är hela hjärnan bakom den här EU- skiten, tillsammans med bl a. Tyskland, Frankrike och England, plus de allra värsta storkapitalisterna så som Rockefeller osv.
Sossarna är mer eller mindre intvingade i denna grejen, de har li vilket fall lagt sig helt platt och sitter med bakbundna händer och de är mycket väl medvetena om vad det hela gäller. Liksom resten av det politiska etablissemanget. Sverige är ett mycket litet land som alltid har slickat uppåt för Usa för att få beskydd...
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM