TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Snart samlas kristdemokraterna för s k riksting. Det är ett parti som en gång bildades av intressen inom pingströrelsen som idag mest profilerar sig som främste utförsäljare av statliga företag som ska ha kongress. Från frireligiöst intresseparti till aktiehandel med svenska folkets företag är den politiska vandring som ägt rum.

Visst finns abortmotståndet, den inkrökt konservativa familjepolitiken och någon portion religiositet kvar. Men när man i riksdagen lyssnar på partiets främste profil Mats Odell så handlar det mest om försäljningssummor, aktievärden, konstiga turer i olika utförsäljningsdraman och svårigheter att reda ut varför statliga företag måste säljas.

Kristdemokraterna har problem med fyraprocentsspärren. De ligger farligt nära. Inom högeralliansen finns en tydlig nervositet över detta. Rikstinget löser nog inte problemet. Och Mats Odell kommer i riksdagen att fortsätta sitt eviga förklarande av märkliga turer i utförsäljningsbranschen. Allmänheten kommer precis som tidigare att förhålla sig sunt skeptisk till detta.

Kristdemokraterna är ett parti i otakt med tiden. Den konservativa moralistiska sump som skvalpar fram och tillbaka och från tid till annan luftas av olika partiföreträdare är inget som imponerar. Inte heller lyckas en person som den statliga räknedosans förstejonglör herr Odell att få det hela att lyfta. Och från ovan finns troligtvis ingen hjälp och tröst att få......Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM