TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det var teater i riksdagen igår. Nerven och dramatiken låg i luften när FRA-förslaget återremitterades till försvarsutskottet. När det hela kom tillbaka till riksdagen så hade inga avgörande förändringar skett. Möjligen gjorde högeralliansen ett försök att ge bilden av att man lyssnade, även om allt rörde sig i den s k marginalen.

Ingen riksdagsledamot hade, enligt källor i borgerlígheten, gråtit på vare sig moderaternas eller folkpartiets gruppmöte. Värre hade det dock varit hos centern. Men när röstresultatet summerades så var det inte mycket kvar av de s k oppositionella. En folkpartiledamot avvek och röstade med oppositionen. Ytterligare en lade ned sin röst.

Fredrik Reinfeldt hade tydligen tagit i med storsläggan och förklarat att avhopp som gjorde att regeringen förlorade var ett allvarligt hot mot respekten för regeringens förmåga att regera. Federley och hans kupaner hade gärna kunna bespara svenska folket sitt skådespel. Resultatet blev ändå detsamma.

MÖjligen har Federley själv genom sitt gråtmilda uppträdande, hänvisande till mammas råd och krav på återremiss avslöjat sig själv som en populistisk hycklare. Hade det varit någon ordning hade han röstat nej tillsammans med oppositionen. Den höga svansföring försvann, ryggraden förvandlades till lakritsrem och snipp, snapp, snut så var hela sagen slut !2008-06-19, 18:06  Permalink
Andra bloggar om:  


Peter!
"Federleys ryggrad förvandlades till laktritsrem"!
:-) Det var det roligaste du skrivit på länge!
Klockren slutsumering!!!!!!!!
Alla pratar om FRA, men vad betyder förkortningen?
Är det Fredrik Reinfeldts Alliansavlyssning?
Peter, nu har du inte skrivit "SD kommer inte in i riksdagen" på länge tycker jag. Kan det ha något att göra att man för 5:e gången i år ligger över 4 % i en undersökning?

Verkligheten kan vara tung ibalnd....
Vad jag vet har den alltid varit en lakritsrem. Mycket snack från den karln, men väldigt lite verkstad. Har han någonsin röstat för något han sagt att han tror på med som kan bli lite obehagligt?

Kanske kan regeringen nu få hjälp av FRA att krossa fackföreningarna en gång för alla, och FF's förda politikcirkel är sluten.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM