TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Fredrik Federley står och nästan gråter i talarstolen när den s k FRA-lagen debatteras. Han har problem med samvetet. Även några andra högerledamöter har ångest.

Visst skulle jag tycka det vore bra om de röstade med oppositionen och sa nej. Men jag har svårt för de ömma samvetena och den gråt som stockar sig i halsen.

När de sjuka och arbetslösa har fått sina försämringar så har högern enigt drivit igenom dem. Detta har skett utan vånda och bedövning. Varken Federley eller någon annan ung högerledamot med "samvete" har talat gråtmilt i kammaren.

Men när det gäller sjuka och arbetslösa så gäller en annan måttstock. De har inget annat än utanförskap att vänta i högerns Sverige. När försämringarna för dem drivs igenom i riksdagen så applåderar högerns riksdagsledamöter. Det är skillnad på olika, som man brukar säga i Borlänge !

 2008-06-18, 10:22  Permalink
Andra bloggar om:  


Visst är det märkligt Peter. Men du har rätt, de gråter inte över andra människors öden, de firar med champange när de lyckas klå dom ännu en gång. Sen hoppas jag ifos att Federley i framtiden går emot sina kamrater när det gäller FRA. Hoppas vi syns i sommar, jag ska antagligen jobba på peace and love. Kanske vi stöter ihop.
Federleys gråt imponerar inte! Jag håller med.

Inte heller vad Margot Wallström sysslar med där borta i Bryssel imponerar...

Att hon aktivt förespråkar direkt odemokratiska metoder och pläderar för en superstat är ju intet nytt.

Vad gäller Fra var det ju s- toppen som lade fram förslaget från början. Eftersom EU- makten tryckt på i frågan.
Sopa lite bättre framför egen dörr först! Och (s)- toppen måste börja våga ta sig i ton i EU sammanhang! Inte bara symboliskt här hemmavid.

Sahlin och Reinfeldt är båda överrens om att Lissabon fördraget ska ratificeras trots det nej som röstades fram av det Irländska folket, eftersom Barroso säger detta. Detta imponerar definitivt inte.

Margot Wallström är redan bortom all räddning.
Korrupt och köpt. Hör bla. vad Wallström förespråkat vad gäller mörkning och Lissabonfördraget här:
http://video.google.com/videoplay?docid=9166758247349284692&q=&hl=sv

Annat matnyttigt som inte imponerar:
End of Nations- EU Takeover & the Lisbon Treaty
http://video.google.com/videoplay?docid=-4291770489472554607


anna andersson

Och när lade S fram ett förslag i Rikstagen om FRA???
Jag vet att dom utredde det men stoppade förslaget
Kjell Hedman,
Var inte naiv. Man stoppade inte förslaget i reell bemärkelse, man lade locket på för att hitta en annan väg för att driva igenom förslaget...

"Vi har inte haft någon justitieminister i modern tid som har genomfört så mycket repressiv lagstifning som Thomas Bodström". ( Dennis Töllborg, professor i rättsvetenskap).

"Thomas Bodström kommer att bli ihågkommen som den justitieminister som spolade ner svenskarnas integritet i toalettstolen. Han vill avlyssna personer som inte är misstänkta för brott, han vill övervaka all datatrafik och läsa din e-post, han vill lagra dina telefonsamtal och han vill ta bort förbudet att sätta in militär mot civila. Sammantaget är dessa förslag ett rakt hot mot vårt öppna samhälle".
(Anna Sjödin i sitt elektroniska veckobrev i januari 2006).


Jag rekomenderar dig att läsa på bl a. Oscar Swartz blogg om "Bodströms samhället" för att hitta fördjupade kunskaper i ämnet, vad Bodström drev och hur och i vilka sammanhang. Ingen vacker läsning.


Oscar Swartz blogg.
http://swartz.typepad.com/texplorer/
Anna Andersson

Men du kan ju inte sitta och vara inbilsk på vad som ska drivas igenom. Man måste ju hålla sig till fakta.
Det var nu Alliansen med Liberalerna som drev igenom FRA. Så nu kan det nog bli svårt för Liberalerna att klanka på hur det var i DDR och hur det är i Kina.
Anna Anderson är tillbaka och vill vrida verkligheten utifrån vad som passar henne. Att hata socialdemokrater tycks vara någon form av favorithobby. Det var alliansen som drev igenom FRA, liberaler, konservativa och kristna och en och annan oidentiferad centerpartist.
Dessutom om nu anna heter anna anderson vilket jag betvilar starkt så kan hon inte svara på frågor. Frågan är anna, vilket parti röstar du på? Vilket parti tycker du bäst motsvarar dina förväntningar?
Per Madsen

Oerhört barnsligt inlägg. Lägg pannan i djupa veck angående vad som händer borta i Bryssel istället. Det är av destu större vikt att få veta vem och vilka som finns bakom alla de dolda, hemliga grupper som är anknutna till den Europieska unionen/ den nya superstaten. Fråga dig vilka de är och vad de röstar på?

Fråga dig varför makteliten i Bryssel, bakom ridåerna är så ivriga på att montera ned demokratin.
Den yttersta beställningen vad gäller FRA kommer utifrån och Sverige vek sig.
Kjell Hedman
Som sagt läs på! Ordentligt!
Ta er tid och titta på innehållet i länkarna ovan och
v a k n a !

Mary Lou McDonld MEP (Irland) GUE/ NGL Group trycker på en öm punkt.
Kommissionen är beredd att tona ned, mörka, förhala information som skulle vara obehaglig om den skulle läcka ut, allt för att gynna folkomröstningen och ett ja från Irlands sida vad gäller Lissabonfördraget. Dessa odemokratiska metoder och ord är signerade bl. a av Margot Wallström.

Jag hatar definitivt inte socialdemokraterna, däremot kan man fråga sig vad s- toppen sysslar med.
Partierna kommer på sikt att dö ut och den politiska verkligheten kommer brutalt att tvinga fram en anpassning av agendan som formas efter makteliten i EU.


Var på det klara med att EU makten kommer att går runt det Irländska folkets nej.
Vem är barnslig Anna, en som endast kritiserar utan botten och inte kan svara på frågor, frågor du fått förut. går man loss måste man stå för sina värderingar och jag undrar vilka värderingar som du har?
Anna, del två. Sverige vek sig inte, bara alliansregeringen med Federley och co. resten av sverige verkade ganska överens om att FRA lagen inte borde röstas igenom. Vad det gäller makteliten i Bryssel så har jag en tveeggad inställning till EU över lag.
PEr Madsen
du kan av mina kommentarer mycket tydligt utläsa var jag står politiskt. Det är ingen hemlighet.


Det behövs betydligt skarpare ögon än dina för att inse vad det är som håller på att hända med EU. Du har tappat fokus rejält. Lyft blicken.

Direktiven från FRA och avlyssningen är ingenting som Sverige själv fött fram, det är internationella krafter som utövat påtryckningar. Det spelar ingen roll vad som hände i riksdagen i denna fråga. Riksdagen har förlorat det mesta av sin makt allt eftersom den reella maktförskjutningen slagit igenom, Sverige har avsagt sig sin bestämmanderätt.

Riksdagen finns i dag i mångt och mycket till för att det är det allra mest smidigaste sättet för politikerna i Sverige att på minsta smärtsamma sätt försöka förankra de direktiv som kommer från makteliten i Bryssel. Båda falangerna, höger som vänster blocket levererar ett regisserat spel där de beskyller varandra för att företräda den ena eller andra åsikten och vilja det trdeje med det fjärde osv. Sanningen är den att förslagen och direktiven styrs helt utanför Sverige.
Dröj därför inte kvar allt för länge i det resonumang du för, eftersom det saknar all vesäntlig betydelse.
Som sagt lyft blicken. För klockan är mer än fem i tolv!


I en ny bok ”Så faller den svenska modellen” granskar Gösta Torstensson Vaxholmsfallet och vilka konsekvenser det kommer att få för den svenska arbetsmarknadsmodellen. Läs gärna den!
Torstensson står långt ut på vänsterkanten och man kan förstå att han är EU kritisk eller snarare kritisk till allt som möjligen inte ligger inom den marxist leninistiska skiktet inom politiken. Jag är socalist inte kommunist. Det är en viss skillnad Anna. Så jag börjar förstå ditt resnomemang utifrån ett kommunistiskt synsätt om svek, är det så du menar när du skriver om S toppen? Hur ser du då på vänsterpartiet?

Jag har min blick upplyft, men frågan är om du har det?
Per MAdsen
Du har inte lyft blicken, du har den fortfarande riktigt rigidt fastlåst. Blundande. Famlande.
Var har du hållt hus under den senaste tiden?! Politiken i Sverige har förskjutits rejält åt höger, kommunismen är utdöende. Skeendet i Europa är otroligt mycket mer subtilt än det stebenta resonumang du gång på gång för upp till ytan.

De nidbilder och karikatyrer du målar upp, är ingenting annat än en desperat jakt efter något som kan fortsätta ge dig legitimitet att blunda inför den stora omvävning EU- processen innebär. Jag är varken Torstensson eller kommunist. :-) Men du bör vakna!
För den svenska välfärden håller på att monteras ned och det går snabbt.

Hur menar du att socialdemokraterna som parti ska kunna växa och bli mer trovärdigt om man som du ständigt sticker huvudet i sanden och blundar för s- toppens brist på riktig rannsakning.
Per MAdsen
Tillägg, du bör vara medveten om att den kritik och de stämmor som gör sig hörda runt omkring i Europa inkluderar många politiska åskådningar. Från vänster till höger. Just därför att hela projketet har avvikit från den linje som från början var avtalad. Demokratin flagnar rejält i EU.
OJ Anna du kan då ta i så du spricker, Den retoriken biter liksom inte på mig. Famlar i mörker blundar och vad du nu kan hitta på mer. Nidbilder får du stå för om du tolkar dom så jag har vare sig gjor karikatyrer eller nidbilder av dig.

Jag brukar dock ställa frågor till dig men får bara tomma floskler och skälls ord tillbaka eller som i föregående diskssioner inga svar alls.

Alla dessa kommentarer om mig utan att känna mig. det är intressant men Det brukar vara vanligt i diskussioner med folk som har svårt att aceptera andras åsikter eller de åsikter som de tror att en person står för. En som de kännt i ungefär 25 rader text varav den mesta gått åt till att fråga var du står någonstans eller vilka värderingar du lutar dig mot.

1 Jag värderar demokratin högst

2 jag har svårt för diktaturer oavsett vänster höger

3 jag är för yttrandefrihet

4 jag är sedan ett par år tillbaka skeptisk till EU av ett dussin anledningar, offentlighet kan vi ju alltid börja med, eu armé osv osv

5 Jag tror däremot på EU som fredsprojekt och det finns en del gott i grund tanken om EU

6 jag skulle antagligen trotts ovan nämnda rösta ja till EU om det vore val idag

7 jag skulle rösta emot lissabon och emu

Orkar inte fortsätta men du kanske börjar få en något klarare bild i förvirringen Anna för känner mig det gör du inte.

Vaken är jag men frågan är om du har förmåga att vara objektiv, eftertänksam eller om du följer dit näsan pekar just nu. Sen ditt eviga pladder om S-toppen, det finns många socialdemokrater som har åsikter och i slutändan är det kongressen som ställer upp dagordningen för partitoppen. Det har hänt förr att toppen haft en åsikt och rörelsen. Vi får dem vi väljer. Hur gör ni i ditt parti?

Tillbaka till grundfrågan

Vilken politisk åskådning tycker du passar dig bäst? Kan du svara på den lilla frågan så får jag mycket svar på hur du tänker och varifrån jag ska förstå dig.
Per Madsen!
Om jag inte har helt fel, så var du på mig för att jag inte var en riktig socialdemokrat, eftersom jag uttryckte viss kritik mot s- toppen. Du kan tycka att jag har ett evigt pladder om s- toppen, jag använder detta ord i brist på annat, då jag ogärna vill peka ut socialdemokraterna unisont som parti , det vore fruktansvärt orättvist och direkt felaktigt av mig. Har du ett bättre ord på lager så får du gärna dela med dig.

Jag har nu tagit mig tid att goggla fram en blogg vars innehavare har namnet Per Madsen, (s)- blogg, om det är du blev jag lite glatt överraskad. Jag ska försöka läsa mer senare och försöka bilda mig en djupare bild av vad du står för.

Jag tycker att det är en grov nidbild att helt retoriskt utmåla mig som kommunist och på så vis försöka underminera vad jag vill säga, det tycker jag är fegt och då tycker jag att du famlar i mörkret. Som sagt jag är varken Torstensson eller kommunist.

Jag är precis som du emot lissabonfördraget och emu, värderar demokratin högst, har svårt för diktaturer oavsett vänster höger, är för yttrandefrihet. Vi skiljer oss dock åt i förhållningssättet till partitoppen, eftersom jag är mycket mer kritiskt inställd. Jag tycker inte att jag har någon som helst skyldightet att redovisa vad jag röstar på för dig.
Det är trist att du vill sortera in mig i ett fack efter partitillhörighet och inte kan ta till dig det jag har att säga förrän du petat in mig i ett fack.
Jag har mitt hjärta till vänster, men jag är oerhört besviken på hur partiet drivs... Kan det sägas tydligare?
Nej jag har inte varit på dig för att du kritiserat s toppen, men jag har frågat dig vilka du anser har mest human syn på sjukförsäkring mm

Har jag utmålat dig som kommunist? jag sa att torsten var långt ut på den kanten och om du hänvisar till vad han skriver så hänvisar du till ett sådant systemtänk.

Nåja vi ser ju ut att vara någorlunda överens om några frågor i slutändan. Och din partitillhörighet är tämligen ointressant förutom att förstå varifrån du kriiserar. Värderingar är mer och mer intressant.

Per Madsen,
du modifierar orden allt eftersom du skriver... ;-)

Nå, ja jag bryr mig inte så mycket om att du inte anser att jag inte är en riktig socialdemokrat eftersom jag kritiserar/ t s- toppen , inte heller fäster jag någon egentligen större vikt vid att bry mig om att du på ett så synnerligen osubtilt sätt mellan raderna påstått att jag är kommunist eftersom jag försökt lyfta fram Vaxholm och fallgroparna.

Jag hoppas i allafall att du vaknar till och släpper ditt behov av att klassificera in folk i fack alltför mycket och istället försöker lyssna på budskapet. Många av de stereotypa bilder du har samlat på dig skymmer sikten för dig. Någon annan som skrivit/ skriver om EU, Waxholm etc. är Bengt Silfverstrand. Men han kanske ocså landar i fel fack enligt dig.

http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1427&blogg=24302

Nej jag modiferar inte det är du som modiferar mina åsikter. Jag har aldrig sagt att du är vare sig riktig eller oriktig socialdemokrat. Jag har aldrig kritiserat dig för att du ger dig på partitoppen men jag har fråga dig om värderingar och om sjukförsäkringen osv. Men du modiferar svaren till intet svar. Sen kan jag meddela dig att jag anser att vaxholmsdommen är lika fel som du. Men vår lilla diskussion började i en annan tråd, om sjukförsäkringen. DU har samlat på dig stereotypa bilder av vem jag är för att jag yttrar en fråga eller har en tanke. Men det är din bild av vad jag skriver. Har inte en aning om vem du är, alltså kan jag än mindre stoppa in dig i ett fack men du har som det verkar äganderätt på att stoppa in andra i fack. Har heller inte påstått att du är kommunist, om du läser lite nogrannare och tolkat objektivt.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM