TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I Stockholm så planeras skattesänkningar. Samtidigt ska förvaltningarna inom sjukvården spara cirka 1 miljard kronor. Högerstyret gör det till att självändamål att sänka skatten trots att det är orealistiskt.

God kvalitet går inte att förena med ständiga och återkommande skattesänkningar. Bara att klara löne-och kostnadsökningarna brukar kräva s k vardagsrationaliseringar och nya sätt att jobba. Men ofta räcker inte det heller.

Högern kommer att försöka inbilla människor att hög kvalitet inom vård, skola och omsorg kan förenas med återkommande skattesänkningar. Det är felaktigt och orealistiskt. Att bygga kvalitet är ett långsiktigt arbete som kräver stabilitet.

Istället så ingår högerns skattesänkningar i en strategi där privata försäkringar och avgifter i framtiden får allt större betydelse. Det innebär i praktiken att plånbokens tjocklek och kvalitet inom vård, skola och omsorg kopplas samman. Högern skapar bara nya orättvisor som skiljer människor från varandra. Det skapar inget bra samhälle !

 "Högern skapar bara nya orättvisor som skiljer människor från varandra. Det skapar inget bra samhälle !"

Gällande EU hörde jag för X antal år sedan om hur en av toppmänen inom EU ville ha ökande klyftor.
Nu är vi där. och de ökar för varje år, pensionärer har redan en garanterade eftersläpning inbokad redan på 1.6 % varje år.
Fast! det redan är, en eftersläpning på oräkneliga procent den högre skatten t.ex. som gäler även pensionärer.
Arbetslösa har bara under denna högkonjuktur fått försämringar på över 20%


Moderater de vill skapa ökande klyftor, så är deras idelog den råa kapitalismen funkar inte om man inte får slavarbetskraft, folk som begår självmord genom den försämrade sjukförsäkringen, a-kassan o.s.v.
Solidaritet är utbytt till soliditet i moderatalliansens värld.

Höj skatter på fastigheter på rika, dessa går inte flytta utomlands, Där finns mycket att hämta.
kalla det för en rättvisare fastighetsskatt. eller en förbättrad fastighetsskatt.
Samt satsa på fusket bland rikas flytt av pengar.


läs även:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2673506.ab
samt
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2673637.ab
Många är de som är tacksamma för att få lite mer pengar över i plånboken, många är de som i många år har argumenterat för skattesänkningar, många är de som anser att skatterna i ett längre perspektiv behöver sänkas ytterligare, många är de som vet att höga skatter inte är synonymt med en god kvalité, många är de som förstår att de med mindre pengar inte får det sämre bara för att man ökar möjligheten för människor att tjäna pengar.

Jag är en av dem, en av de som hoppas och tror att Alliansen har makten även efter 2010. För Sverige behöver verkligen Alliansen.

http://lilith.blogg.se
Alla är väl tacksamma att få mer i plånboken, Men var tar solidariteten vägen om plånboken är det viktigaste Lilith.
Du skriver :
"många är de som förstår att de med mindre pengar inte får det sämre bara för att man ökar möjligheten för människor att tjäna pengar. "

Men människor FÅR DET SÄMRE om andra får det bättre eller om man för att sänka skatter för välbesuttna tar bort alla sociala skydd.
Det är skillnad på tjäna pengar och att idka osolidarisk politik. Mer pengar i plånboken kan ske genom lönehöjning inte genom att dumpa våra sociala försäkringar.

Har fattiga i USA fått det bättre för att en klick i USA är miljardärer, Nä tvärtom i USA sitter 2,3 miljoner i fängelse, 28 miljoner får matkuponger värda 6 kr st.
50 miljoner är utan sjukförsäkring.
Men råd till skattesänkningar finns,
Dina ord håller inte Lilith.
Folk får det sämre om andra tar för stor plats så är det bara.När sjuka tvingas lämna över till de med kapital när de blir sjuka enbart för att det inte får kosta att ha sociala skydd, detta medan en överhet är skyddade upp över öronen. Varför vill en överhet vara så enormt skyddade, Men menar att vanligt folk inte behöver det, Inse det stämmer inte Lilith.
Vad är några kronor värt i skattesänkningar om tryggheten försvinner.
Inte ett dyft.

Det är enbart de som med all säkerhet inte tror sig bli sjuka arbetslösa som har nytta av skattesöänkningar eller de med goda förmögenheter goda löner som kan ta privata alternativ.
Nä Lilith det goda samhället är när solidaritet råder.
Idag svälter pensionärer, även måmga med a-kassa unga har inte råd till bostad detta medan priserna i t.ex. Torekov på sommarstugor får allt högre priser och unga tvingas därifrån för att de inte har råd köpa bostad.

Det är en slags inbillining på högerkanten att fattigdom inte existerar, det är genom en jämnare fördelning av de samlade inkomsterna landet har som solidaritet uppnås, inte nödvändigtvis genom att öka klyftorna genom att skattesänkningar ska gynna en överhet.

Vi vänder på det hela Lilith:
Rika högavlönade får det inte sämre om skatter höjs det som sker är att sociala skydden därmed blir bättre för alla. och inte att enbart de med pengar ska ha råd till skydd.

Faktum är så solklart borgeligheten har inte koll, man tror inte fattigdom blir följden av att andra tar för stor plats.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM