TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det är nu första gången på 12 år som reallönerna inte kommer att öka. Inflationen ökar och arbetsförmedlingarna flaggar för en ökad arbetslöshet. Regeringen Reinfeldt har inte greppet över utvecklingen.

I riksdagens partiledardebatt försökte statsministern förminska problemen genom att raljera över prisökningen på citroner. Är det regeringens fel, utropade han.

Nog börjar argumenten bli väl svaga. Närmast löjeväckande var Reinfeldts försök att måla ut sig själv som bäste skeppare "på skutan". Genom att grötmyndigt blåsa upp sig försökte han nå trovärdighet. Inte genom att bemöta med fakta och strategi. Han kunde inte bemöta alla de hotbilder som nu vuxit fram på ett trovärdigt sätt.

Inte heller klarade han att ge trovärdighet åt satsningen på de äldre. Hans regering har genom frysta statsbidrag sett till att kommuner och landsting får nio miljarder mindre än de normalt skulle fått. Om Reinfeldt menat allvar kunde kommuner och landsting fått de pengarna till just satsningar på de äldre.

Faktum kvarstår att högerregeringen tagit 17 miljarder från sjuka och arbetslösa. Lika mycket pengar har man gett till de rikaste i landet. Så ser sanningen om högerns fördelningspolitik ut.Suttit och gjort schema och haft radion på. Alliansen talar fortfarande som om de vore i oposition. De kan inte hantera opositionen, Björklund är ett bra exempel, han talar dels halvsanningar och slänger ur sig floskler men svara för sin politik har han svårt för. Men det kanske är så han lär sig ledarskap, attack!!!!!!
Jag tyckte Reinfeldt ändrade skrud i dagens debatt, från att se lugn ut i vanliga fall , så visade han upp kolsvarta ögón och en grym blick.
Reinfeldt är nog inte den empatiske person vi tror, han ser ner på de sämst ställda i samhället har försämrat och tror att de arbetslösa är lata, sjuka är friska och pensionärer enbart gnälliga som klagar på den högre skatt som de betalar på samma inkomst.

Mona däremot klargjorde klart och tydligt vad alliansen åstadkommit och att Landet håller på slitas isär.

Man kunde faktist tro sossarna var i makt, alliansen de tror de är i opposition och gnäller på soosarna och gamla tider trots att alliansen genom sina enorma försämringar för de sämst ställda fört oss 80 år bak i tiden.

Nä rösta aldrig mer på en borgelig regim.
kan det bli så dåligt under en högkonjuktur för de sämst ställda hur blir det då under en lågkonjuktur.

Det värsta är att sossarna får ta smällen när de är i regim efter nästa val. Alliansens effekter blommar nämligen ut i full kraft framåt i tiden.

att fixa allt det alliansen förstört tar tid , detta när alliansen tömt skafferiet och endast lämnat smulorna kvar.
Jag har sett utdrag i kväll. Det var chockerande att se den trevande försiktighetsgeneralen Reinfeldt förvandlad till demagogisk buffel med stålblänkande blickar "som kunde döda". Han gjorde sannolikt fler ännu mer förbannade på Alliansen.

Den lugna, säkra Mona däremot var skön att höra och se. Jag är bergis på att hon vann sympatier.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM