TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det är bra att LO-kongressen beslutar om att a-kassan ska återställas till 90-procentsnivån. Målet är långsiktigt och sätter press på alla dem som nu diskuterar bl a bortre paranteser i a-kassan. Arbetarrörelsen får inte sudda ut sina profilfrågor och därmed uppfattas att i någon mån gå den politiska högern till mötes.

LO-kongressens beslut är därför en nyttig påminnelse om var medlemsopinionen står. Att forma framtidens politik måste ske på ett sådant sätt att fackets och partiets gräsrötter finns med på spelplanen. Om de tappar sugen så lämnas i praktiken "walk over" till borgerligheten.

NU har arbetarrörelsen vind i seglen. Och då är det viktigt att medlemsopinionen också får säga sitt. Hela partiets rådslagsarbete handlar om detta. LO-kongressens beslut och självständighet i a-kassefrågan är bra och nyttigt. Det är en markering som positionerar !2008-06-02, 20:26  Permalink
Andra bloggar om:  


Ett mycket klokt och initierat inlägg. Det är många gräsrötter och även kommunpolitiskt aktiva som håller på att ge upp. Det händer för lite i positiv riktning.

Försörjningsstödet ökar, friskolorna urholkar kommunala skolorna och mycket annat.

Rådslagsarbetet måste bli mera jordnära för att vi skall känna igenom oss i den socialdemokratiska politiken.
90 % lovade väl Ingvar Carlsson redan 1994 som ett vallöfte? Jag tror t.o.m att han VERKLIGEN lovade det. Men det blev inget. Skall det behöva ta 20 år eller nåt innan det blir verklighet? Är det "arbetarrörelse"?
Sa inte Österberg att det var högst osannolikt att a-kassan skulle kunna återställas ens till 80%?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM