TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag såg på TV igår kväll hur försvarsminister Sten Tolgfors inte uttalade ett klart och tydligt förtroende för ÖB Håkan Syren. Under mina år som kommunalråd lärde jag mig att det fanns bara två svar på förtroendefrågor. Antingen ett ja eller nej.

Befinner man sig i en situation där förtroende saknas så reder man ut det med den personen ifråga innan frågan behöver besvaras i pressen. Det går också att säga förtroendefrågor diskuterar jag om de är aktuella bara med berörd person. Då agerar man rimligt och korrekt.

Men att som försvarsministern glida iväg i litet sliriga svar utan raka besked skapar bara signaler om att förtroendet inte är intakt. Sådant är enbart demoraliserande. Dåligt ledarskap är vad det handlar om !2008-05-17, 13:49  Permalink
Andra bloggar om:  


Det är väl ganska uppenbart, att Tolgfors inte har förtroende för ÖB. ÖB har inte lyckats lämna tillfredsställande underlag för försvarets budget och har nu dessutom meddelat att hans förslag i torsdags inte kommer att hålla och att han dessutom inte är överens med politikerna i försvarsberedningen. I den ingår väl också socialdemokrater och bedömningen av säkerhetsläget i december 2007 delades väl av alla partier? Eller har jag fel?

Men på en sådana fråga som Tolgfors fick kunde svaret inte bli mer tydligt 'nej'. Men att uttala ett 'nej' är omöjligt för en försvarsminister. Att säga ett klart 'ja' skulle bara visa att försvarsministerna sner att det inte behövs någon sanningsenlighet i kontakten med journalister.

Så jag ber dig om förtåelse för Tolgfors situation.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM