TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Hur rimligt är det att kraftigt banta ned tullen ?  En utredning inom tullverket föreslår nu att 300 tjänster ska bort. I de norra delarna av Sverige försvinner i princip all operativ tullpersonal. Och i Skåne/Blekinge - som är landets känsligaste område när det gäller införsel av narkotika - så blir det stora nedskärningar.

Detta är naturligtvis orimligt i en tid när världen är starkt internationaliserad. Inte minst den organiserade brottsligheten har den karaktären. Att då rusta ned tullen känns som helt fel väg att gå. Av den orsaken så har jag ställt frågan till finansminister Andera Borg om vad han kan tänka sig att göra för att den integrerade tull och polisstationen i Idre i Dalarna ska utvecklas och ha en framtid.

Nu är samverkan mellan tull, polis och fjällräddning i Idre ett unikt och bra exempel på hur tullen kan fungera. Men den försvinner i det nedläggningssvep som nu planeras. Operativ gränsskyddspersonal kommer att försvinna i stor skala.

Därför är det viktigt att det förslag som nu lagts uppmärksammas och kritiseras. Det är inte rimligt att driva igenom förslag som faktiskt kan få till konsekvens att det underlättar för kriminella krafter !2008-01-30, 16:58  Permalink
Andra bloggar om:  


Var står S i denna fråga?
Har någon opartisk instans kontrollräknat Tullverkets kalkyler i utredningen om den nu förestående omorganisationen?

Jag har gjort lite förberedande kontrollkalkyler själv och de visar att man absolut inte komemr att klara de besparingar som man säger sig behöva göra. En fundamental brist är att man utgår från ekonomiska förutsättningar som inte finns. Enligt finansdepartementet har Tullverket, liksom övriga statliga verk fått sina budgetramar fram till och med 2010. I Tullverkets egna kalkyler prolongeras dessa ramar underförstått för att visa på ett underskott som man egentligen inte har den ringaste aning om huruvuda det kommer att uppstå eller ej.

Att röra till ett statligt verks organisation på det sätt man nu gör på så diffusa grunder måste bara beivras. Det kan inte vara i överensstämmelse med statens intressen att arbeta på det sättet. Vad gör Socialdemokraterna åt detta?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM