TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I morgon - tisdag - så ska jag debattera försäkringskassans agerande med stadsrådet Cristina Husmark Pehrson (m). Jag anser inte att det är rimligt att 685 socialförsäkringsärenden överklagades i Dalarna förra året. Det är ett tecken på att försäkringskassans bedömningar blivit på tok för hårda och i vissa fall rent omänskliga.

Kommunalarbetareförbundet i Dalarna hjälpte förra året 120 medlemmar i olika ärenden med försäkringskassan. I 80 fall handlade det om överklagningar varav medlemmen fick rätt i 40 fall. Slutsatsen är att försäkringskassan går hårdare fram än vad lagstiftaren d v s Sveriges riksdag sagt att man ska göra.

Det måste bli ett slut på försäkringskassans hårdföra attityd där jakten på fuskare gått så långt att sjuka människor med nedsatt arbetsförmåga får sitta emellan. Jag ser fram emot debatten och vad ministern har att säga. Denna fråga är faktiskt helt avgörande för många människors dagliga liv. Den borde inte gå att nonchalera.

Försäkringskassan måste återupprättas som en rehabiliterande serviceinstitution. Idag upplevs den tyvärr som en ofta övermäktig byråkratisk motståndare !

 Hej!

Det är glädjande att se att du som aktiv s-politiker vill förändra Försäkringskassan,men tyvärr började jakten på sjukskrivna redan under er tid i Regeringen.Men visst har det ökat under borgarnas regeringsinnehav. Jag har sjukersättning sedan januari 2005 och då började krånglet med FK. Inte för att de inte ville förtidspenionera mig,men för att de inte godkände min livränta. Jag är trafikskadad tre ggr och de två första ggr i arbetet,men Fk försöker ändå skylla mina besvär på något som hände innan första olyckan -98, fastän jag jobbade heltid fram till andra olyckan.

Oavsett vilka intyg jag lämnat ( Har betalat ca 10 000:- själv) in så har de hittat något i mina journaler som de har använt mot mig för att jag inte ska få livränta.det hjälper inte heller att min behandlande läkare sedan 5 år, har intygat att mina besvär beror på trafiklolyckorna.

Man känner sig ganska liten mot FK som har obegränsade resuser att ta till i form av "köpta " specialister, medaa jag får bekosta allting själv. Är det rättvisa? De som är lågavlönade och svårt att hävda sin rätt, har ju inte en chans, när ett specialistintyg kostar 10 000:-!

Jag får i alla fall hjälp av advokat,via trafikförsäkringen, men de som är sjukskrivna av annan orsak får klarar sig själva. Vad är det för rättssamhälle vi lever i ,där pengarna avgör vem som ska få rätt mot FK?

Om det inte är bara snack, för att värva röster, tycker jag att ni Sossar ska försöka göra något åt detta!

Vänliga hälsningar

Det är bra att du tar en debatt med Husmark.

Det var länge sedan Försäkringskassan var en rehabiliterande serviceinstitution, var har du varit de senaste åren i debatten?

Under G Perssons tid var det allt annat än rehabiliterande serviceinstitution...
Till Anna Ljungqvist, Jag är uppriktigt ledsen för att du råkat illa ut, jag känner flera. Jag har inte själv hamnat i den situationen men jag har människor mycket nära mig som är där. Jag har dock ifrågasatt försäkringskassans arbetsmetoder och mål även under S-regeringen. Peter vet jag med bestämdhet ifrågasatte försäkringskassan innan valrörelsen drog igång förra valet. Kanske är det ändå så att Husmark står för en ideologi som vill göra det ännu mer omänskligt att vara sjuk.

Men här är lite mer krut Peter, även om jag inte tror att du behöver så mycket krut i förådet för att göra en bra debatt.

http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=667&blogg=18418
Bra talat i debatten Peter, mer av dej i denna debatt!
Hej
Ser att socialförsäkringsnämnderna är borttagna fr o m 200801. Tidigare så satt politiska och fackliga företrädare i dessa nämnder och beslutade i en hel del enskilda ärenden. De har således också haft ett ansvar för dessa beslut, inte bara försäkringskassans tjänstemän. Följder debatten om detta med intresse

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM