TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Igår ringde en reporter från Sveriges Radio och frågade vad jag tyckte om avpolleteringen av Pär Nuder. Jag sa att det är synnerligen anmärkningsvärt att det tydligen finns väl initierade personer som använder media för att nå sina syften.

Plantering av rykten, passande läckor och rubrikskapande blir metoden  som gör att en fråga som denna avgörs på annat sätt än i demokratiskt valda organ. Det etableras faktum innan de som normalt sett har att ta ansvar för partiet överhuvudtaget är informerade eller hinner reagera.

Det finns en sjaskighet kring hela dramat som jag inte kan acceptera. Men oavsett detta så hoppas jag nu att Pär Nuders kompetens och erfarenhet tas tillvara.2008-01-25, 11:43  Permalink
Andra bloggar om:  


Vem har sagt att det inte är personer eller grupper som inte accepterar Mona Sahlin som partiordförande som spridit ut detta för att skada henne?

För att vara ärlig: Vem har skadats mest av läckorna i media? Jo det är Mona såklart. Läckorna handlar därför om att underminera Sahlins ledarskap.

Personerna som ifrågasätter valet av Mona som ordförande är nog större än vad man kan tro.

http://www.s-info.se/abramsson
Folk drar för stora växlar på hur det här gått till. Mona;s förtorende kvarstår och om man läser media jus nu så verkar det som att mona har förtroendet kvar för nuder om än i en ny roll. Konstigare är det inte, alla drar så enorma växlar på saker som händer. Men det har väl vrait för tyst kring oss socialdemokrater under en period så allt blir väl intressant. Politiker kommer och går och attsätta ihop ett team är en mödosomat och tåklämmande arbete som ibland inte passar alla. Men som sagt, det har väl varit för lite att skriva om när det gäller oss sossar så man griper minsta halmstrå till något uppseendeväckande som inte är värt ett lyft ögonbryn. Men spekkulera på bara det kul att följa debatten. Jag är för en förnyelse i partiet, det är inte skadligt utan utmanande för partiet.
Nu måste sossarna i toppen ta sig samman och ta tag i politiken så att det finns adekvata alternativ att lägga fram. Spendera mindre tid på käbblet runt inbördes titelfördelning. Sluta med inaveln och svågerpolitiken.
Att byta titlar på redan befintligt folk är ingen reell förnyelse. Att "sparka" Nuder men endå låta honom sitta kvar i VU är ingenting annat än en skenmanöver. Svenska folket är urless på den inbördes tuppningen inom partiet.
Mona väljer att byta ut Nuder beroende på att han arbetar på ett "gammalt" sätt. Nu vill Mona att sossarnas företrädare ska bli mer gruppinriktade, vilket jag hoppas slår igenom inom hela socialdemokratin. Jag hoppas att alla våra riksdagsvalda, distikts- och arbetarekommuns ordförande, kommunalråd samt alla andra som är sossar ställer upp bakom Mona.

Det skulle innebära ett lyft, tror jag. Jag har träffat allt för många som sagt att de slutat rösta på oss beroende på att det finns företrädare som inte har förmågan att lyssna på andra. Detta gäller säkerligen socialdemokratin i stort och inte enbart i Borlänge.

När det gäller Borlänge har Peter chansen att se till att Monas nya inriktning blir genomförd och med detta betydligt minskar risken att vi förlorar ytterligare röster vid nästa val.
"Inte första gången". Din kommentar är borttagen, då du inte följer de regler som finns för kommentarer på s-info. Reglerna går att läsa under rutan för kommentarer.
Håller med dig Christer! Gruppinriktning och samverkan är en bra nystart för partiet och vi behöver verkligen varandra inför nästa val.
Säkerligen finns det olika uppfattningar inom folkrörelsen vem som skulle kunna vara den bästa partiledaren, om det nu finns en sådan att kunna vaska fram. Det som har gjort mest intryck på oss nya aktiva socialdemokrater är att partiet gick ut och sa" vi ska ha rådslag alla ska få vara med och bestämma". De som har svårt att ställa om från en ordning där dikreten kom uppifrån får naturligtvis svårt. Att vi inte har en partiledare som springer före rådslagen är högst förtroendegivande, omorganisationer i partiet tyder mer på en växande rörelse i tiden. Pär Nuder ska på inga sätt ses som en fd, det är möjligtvis Timbro-folket som utnytjar situationen. Så lågt sänker vi oss inte inom socialdemokratin.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM