TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I Nacka kommun har ett privat företag som bedriver förskola havererat. I en interpellationsdebatt i riksdagen igår krävde jag besked av utbildningsminister Jan Björklund om vilka krav och sanktioner staten ska kunna använda i lägen som dessa. Kommunen abdikerade nämligen från sitt ansvar och menade att det var föräldrarnas sak att söka lösa problemen när hela personalen på förskolan sade upp sig i protest.

Privata företag som struntar i gällande lagar och regler när de bedriver exempelvis förskoleverksamhet är helt oacceptabla. De blir levande exempel på att vinstintresse och förskoleverksamhet med kvalitet inte är förenliga. Det ska nu bli spännande att se vilka sanktionsmöjligheter regeringen kommer att föreslå. Utbildningsministern utlovade nämligen detta. Men han var inte särskilt tydlig om hur det skulle se ut i praktiken.

Min uppfattning är att högern är vek i ryggen när det gäller privata företagare inom vård, skola och omsorg. Många av dess företrädare ser privatisering som ett överordnat mål. De ideologiserar verkligheten och är mycket överseende inför felgrepp och misskötsel. Nacka kommuns vägran att ta över förskolan när verksamheten havererade är ett tydligt exempel på detta.

För högern är kartan viktigare än verkligheten. Det har med önskvärd tydlighet exponerats i Nacka kommun. I den ena efter den andra stockholmskommunen tydliggörs nu de ideologiska privatiseringarnas baksida.2008-01-18, 15:49  Permalink
Andra bloggar om:  


Länk till fakta?

Nejvisstnej, det här är ju s-info...
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM