TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund (kd) kanske inte förstod vidden av vad han sa när accepterade dubbla väntrum i vården. "Må det då bli så" var hans kommentar. Det viktigaste är att människor får vård.

Visst är det viktigaste att människor får vård. Men plånbokens tjocklek ska inte ge rätt att gå före i kön. Istället ska behovet avgöra. Högern där Hägglund ingår kan förvänta sig en hård politisk strid på denna punkt.

Om denna strid som högern nu tvingar fram kan man bara säga : Må det då bli så !Och hur skall ni förhindra detta? Förbjuda folk att teckna privata försäkringar eller förbjuda privata vårdgivare att verka?
Roger...

Nu är det ju Alliansen som är på väg att stoppa privata försäkringar. Eller är det inte dom som sitter vid makten????
Kjell Hedman:

De vill inte stoppa försäkringar för vård, utan försäkringar som ger ersättning vid sjukdom. Iofs ett vansinnigt förslag ändå, men det är en viss skillnad. Sen har jag svårt att förstå varför ett dåligt förslag från alliansen skulle motivera ett lika dåligt från sossarna ...
Roger Svensson

Ersättning för vård är inte det samma sak då som ersättning för sjukdom. Stoppar du det ena så måste du ju stoppa det andra oxå. Men den som har pengar kan ju åka utomlans och få vård. Men här i Sverige ska dom inte köpa sig förbi vårdkön.
Kjell Hedman:

Att folk inte skall få köpa vård är enbart socialistdumheter och avundsjuka! Folk skall tydligen inte få bestämma vad dom skall lägga sina pengar på. Om någon vill köpa sig bättre vård rör det mig inte i ryggen, lika lite som om de kan köpa än bättre bil än vad jag kan göra. Om de skall köpa vård är det dessutom bättre att de gör det i Sverige än i utlandet eftersom de ger jobb och inkomster här.
Roger Svensson

Som du vet så är det största problemet med att det är köer inom vården LÄKARBRIST. Om du då låter folk med pengar gå före i kön till läkarna som finns så får dom som inte har råd med försäkringar vänta ännu längre. Är det så svårt förstå problemet för dej.
Kjell Hedman:

Vad är det här för kommunistfasoner? Skall läkare beläggas med näringsförbud och inte få bedriva privat verksamhet?

Vems fel är det att det utbildats för få läkare? Ja, det är väl säkert alliansens fel det också ...
Roger Svensson

Det är många läkare som har öppnat privata mottagningar. Så något näringsförbud finns inte.
Men mej vetelit har vi bestämt i enighet att det är det offentliga som har ansvaret för vården. Eller har du en annan syn på det. Då måste man ju ändra på det.
Men jag har då inte hört något parti som vill det.
Kjell Hedman:

Jag avser naturligtvis privat verksamhet där patienter betalar med egna pengar för vård. Att det offentliga har ansvar för att erbjuda alla vård står på intet sätt i motsatsförhållande till att de som så önskar, och har råd, skall kunna betala ur egen ficka för att anlita en privat vårdgivare. Om folk väljer att göra detta är det inget som staten eller SAP har med att göra!
Om det ska bli någon form av strid så bör det väl finnas två stridande parter. Nu har vi en åsikt från Alliansen och socialdemokrater som vägrar kommentera vad de ska göra åt saken. Lite svårt att strida då...
Roger S

Men det är inte det som Alliansen har som förslag det du säger nu. För det är ju möjligt redan idag om du har pengar.
kjell hedman :

Ja, det är möjligt i dag och jag trodde det var just det sossarna oroades över och ville förhindra. Alliansen har eller inte föreslagit någon ändring på den punkten vad jag vet.

Man kan ju ev. diskutera om även landsting skall kunna bedriva vård som betalas av patienten ur egen ficka. En del landsting gör det f.ö. redan när det gäller utländska patienter. Fördelen är att det drar in pengar till landstingen som kan användas till förbättringar av vården för just de som inte kan betala ur egen ficka. Nackdelen är att det kan uppfattas som orättvist att vissa kan köpa sig före landstingets köer.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM