TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

MOna var briljant

Det var en pressad, tomhänt och av sin egen frasiologi uppfylld statsminister som på onsdagen deltog i partiledardebatten. Fredrik Reinfeldt hade i konkret mening inget att komma med när det gäller de ökade klyftor som hans regering orsakar. Han hade heller inget att säga om att människor med privata sjukförsäkringar nu ska få gräddfil in i vården.

Mona Sahlin var briljant när hon visade att högerpolitiken innebär dubbla väntrum i vården. Ett för dem med privat sjukförsäkring och ett för övriga. Så ser det ut när högern skapar sin klasspolitik. Penningen avgör vem som ska få vård och när den ska ges. Då är det inte behoven som styr längre.

PÅ ännu ett område blev skiljelinjen mellan höger och vänster i politiken mycket tydlig. Och samtidigt är Fredrik Reinfeldt på reträtt. Han vill fly in i det opolitiska vad det nu är för något och sväva ovanför partipolitiken.

Egentligen vill han slippa de svåra frågorna och befinna sig i politikens sällskapsrum. Han orkar inte med den politiska vardagen. Statsministern klarar helt enkelt inte den politiska debatten. Så enkelt är det !

 2008-01-16, 13:39  Permalink
Andra bloggar om:  


För att vara en man med igentejpad mun, som på bilden till vänster, pratar du förvånansvärt mycket smörja!

Det Sahlin sa var alltså, för att travestera Wigforss, att "långa vårdköer fördrages med jämnmod om de delas av alla". Ingen ska ges möjlighet att, av egen kraft eller på eget initiativ, påverka sin situation. Socialismen ägnar som vanligt kraften på att bekämpa framsteg och förändring snarande än att sätta yxan till roten på det onda, nämligen det planekonomiska sjukvårdssystemet. Det är nämligen 12 år av socilademokratiska misslyckanden med höga skatter och groteska vårdköer som lagt grunden till att människor nu tecknar privata försäkringar där man faktiskt <b>garanteras</b> en viss vårdkvalité utan att vara beroende av landstingspolitkernas välvilja.

"2008 kanske blir året då fabriksarbetarens dotter och direktörens son slutar dela väntrum på sjukhuset", gnäller Sahlin. Ja, förhoppningsvis får de sluta dela väntrum och faktiskt få vård istället. Ditt & Sahlinskans parti har skapat vårdköerna och det groteska system som sätter tusentals människor i ändlösa vårdköer helt utelämnade till politikers nycker. De rika, politkereliten och fackpamparna har förresten aldrig delat väntrum med vanligt folk. Har man pengar eller kontakter kan man klara sig gott även i världens mest socialistiska och sönderbeskattade samhälle.

Sahlin går sedan vidare med all lova kortare köer, bättre kvalitetssäkring och en massa annat som socialdemokratin under 12 år i regerinsställning totalt misslyckats med. Till råga på allt vill hon inte svara på de enkla frågorna om <b>vad</b> hon vill göra, <b>hur</b> hon vill göra det och <b>vem som ska betala</b>. Patetiskt är bara förnamnet.
Det känns som a-kassorna är rena nazisterna nu när jag tyvärr blivit arbetslös...........

Folk mår dåligt, men Reinfeldt fortsätter att tiga och titta med sina (ondskefulla) rådjursögon. Då jag inte hade bra kunskaper nog i konkurrensen med mina arbetskamrater så försökte jag höra med arbetsförmedlingen om möjligheter att vidareutveckla mig, så jag blir mer attraktiv på arbetsmarknaden. Då försöker de slingra sig och säger att de nu har hemskt knappt med pengar så inga åtgärder kan vidtas. Jag har förr varit arbetslös. Då var det flera månader, månader som jag kände mig mer och mer värdelös. Jag sökte till en utbildning, men arbetsförmedlingen kräver då ett studieavbrott av mig. Massor med papper och kanske pengar sedan om jag klarat mig från papperspolisen.

Folk mår dåligt. Det borde herr Reinfeldt se istället för att prata om sina eviga skattesänkningar. Se istället till att inte människor sänks, vi är ju trots allt människor.

Inte eviga fuskare som moderaterna själva. Vi försöker inte roffa åt oss, vi försöker bara överleva och utvecklas.

Men det vill inte Reinfeldt! Istället för "innestängande åtgärder", så får vi ingenting!
Jag tycker att det roligaste som den moderate statsministern sa var när han gnällde över hur många statliga miljarder det fattades för att färdigställa Förbifart Stockholm när han ett par minuter tidigare klappat sig själv på ryggen en masse för 67 miljarder i skattesänkningar...

http://arbetarperspektiv.blogg.se
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM