TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det livslånga lärandet är det utbildningspolitiska begrepp som under senare år haft stort genomslag. Tanken är att utbildning, fortbildning och vidareutbildning ska återkomma under hela yrkeslivet. Möjligheten att byta yrken ska på detta sätt underlättas. Ett alltmer föränderligt samhälle kräver en mängd möjligheter till utbildning.

Därför är det det inte bra att nu kunna konstatera att antalet platser inom den kommunala vuxenutbildningen minskat med 14.494. Det är en effekt av de minskade statsbidrag som högerregeringen drivit igenom. Totalt tog man bort 800 miljoner kronor vilket motsvarar en tredjedel av det totala statsbidraget.

Vissa förutseende och framtidsinriktade kommuner har kompenserat regeringens neddragningar. När högerregeringen minskat på ambitionerna har de ändå velat satsa på framtiden. Det är bra att det finns politiker som går mot strömmen när högern sparar och drar ned på fel saker.

För mig är vuxenutbildning en framtidsinvestering, och inte en konjukturbetonad arbetsmarknadspolitisk åtgärd som högern tycks inbilla sig.Antalet heltidsstuderande under läsåret 05/06 var 142 443 stycken. Totalt deltog nästan 228 000 personer i utbildningarna under samma läsår. Påstår du nu att den knappa 10% (om man bara räknar att heltidsplatser har tagits bort) att Sverige kollapsar och allt går åt pipan? Nope du - det gör den inte. Det finns fortfarande iaf 128 000 heltidsplatser kvar.

Vi får anta att de utbildningar som inte genomförs är "dödkött" - alltså utbildningar som antingen inte ger några jobb alternativt går till personer som läser för "dom kan", inte för att dom behöver.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM