TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Enligt SCB så äger den rikaste procenten i Sverige 19 procent av de privata förmögenheterna. Ett par nationalekonomer har i praktiken bedömt det till över 30 procent. Räknas de rikaste svenskarna utomlands in i statistiken så når man siffran 40 procent.

Det är dessa redan välförsedda människor som högerregeringen nu gödslar med pengar genom avskaffad förmögenhetsskatt och en fastighetsskatt som främst gynnar ägare till stora villor i Stockholms förorter. Detta är politiska hårdfakta som visar vilka grupper högern företräder.Men samtidigt kan vi fråga oss själva, vi socialdemokrater, om dessa siffror kommer förändras när vi har mandatet av att styra landet?

Är det självklart att vi återinför den statliga fastighetskatten (om än i förändrar form, dvs. när man skall betala fastighetskatt) när vi vet att Villaägarna och andra påtryckarorganisationer trycker på för ett helt avskaffande (dvs. bort även med den kommunala fastighetskatten som borgerligheten införde) av skatten? Kommer riksdagsgruppen och partiledningen stå på sig från trycket under valrörelsen?

Kommer vi att återinföra förmögenhetskatten? Där har t.ex. Mona Sahlin talat om att det visar sig att kapital flyttas hem till Sverige så skall avskaffandet stå kvar.

Hur är det med den privata maktkoncentrationen som nationalekonomerna påvisat är större än den SCB redovisat? Kommer detta förändras? Inkomstutjämningar än de vi redan har ändrar inte på det faktumet! Dags för att tala om ekonomisk demokrati och om kollektiv kapitalbildning.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM