TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Åtstramningarna inom försäkringskassan sätter många människor i klistret. Särskilt märklig blir situationen då den behandlande specialistläkarens sjukintyg överprövas av försäkringskassans allmänläkare och plötsligt är inte den sjuke berättigad till sjukpenning.

Är detta en rimlig situation? Naturligtvis inte. Men det ska bli intressant att höra vad statsrådet Christina Husmark-Persson har att säga om saken. Jag tänker interpellera henne om det allt större avståndet mellan försäkringskassan och de försäkrade. Vad tänker hon göra åt det förhållandet att allt fler känner sig missförstådda och felahanterade av försäkringskassan ?

Kanske hon inte tycker att detta är ett problem. De hårdare tagen inom försäkringskassan är förmodligen en planerad del  av högerregeringens politik. Symptomatiskt är att många av dem som drabbas är lågavlönade kvinnor.

Men troligtvis är de inte särskilt intressanta i regeringens ögon.

Medan överklassen ska ha avdrag för hushållsnära tjänster som anlitande av kock vid garden-party så skruvas tumskruvarna åt för sjuka och lågavlönade. De som nu jagas hör heller inte till dem som anlitar svart städpersonal eller tar hem storkovan på den nya fastighetsskatten och avskaffad förmögenhetsskatt. Klasspolitik i vardagen är vad detta är, och inget annat !Jag har länge försökt att påpeka precis de du nu skriver om!
Hela arbetarerörelsen borde stå på barrikaderna synas och höras på olika plan, både socialdemokratin och våra fackliga organisationer, nu är det dags!
Såg en för mig ny benämning på "hushålls nära tjänster" härom dagen:

Överklass nära tjänster!

Riktigt träffande eller hur?
Regeringen har dessutom tagit bort de flesta möjligheterna att omskola sig efter 45 år. Så hur skall t.ex sjuka med specialistkunskaper kunna få jobb inom nya yrken?

Det här är inget nytt du tar upp Peter Hultqvist. Men det är endå bra att du nämner det.

Vad jag förstår följer högern i stora drag det underlag som socialdemokraterna redan skissat fram, således är det socialdemokraterna som själva ligger bakom de flesta av förändringarna. Så lite socialdemokratisk självkritik kanske vore på sin plats. För nu måste sossarna sätta ned foten och ta sitt ansvar.

G. Persson fd. statsminister i Sverige var ju, som alla vid det här laget vet, den man som systematiskt började föra över människor i förtidspension/ sjukersättning för att dölja obekväm statistik.
En ytterst cynisk människoinställning, som lett till förödande konsekvenser. Personalen på försäkringskassan arbetade vid den tiden också hårt på att få människor i förtidspension och fick dessutom bonusbetalning för människor de satte i förtidspension. För några ynka hundralappar såldes människors liv ut! Detta är inget annat än ren och skär cynism! De människor som på detta sätt förtidspensionerats hade istället, med rätt stöd och hjälp kunnat ta sig tillbaks till livet i många fall.

Sjuka har lämnats vind för våg, utan möjlighet till rehabilitering, inlåsta i ett sjukt ruttet system. Permanent inmotade i fattigdom.
Under dessa förhållanden har sjukdomsförhållandena lett till förvärrad eller kronisk sjukdomsbild. De har dessutom fått ytterligare ett tungt handikapp, en lång frånvaro från arb. livet. Marknaden är inte intresserad av att anställa.


Med i princip alla dörrar stängda tillbaks till samhället har flertalet av dessa människor dessutom fått utstå att bli utpekade som fuskare och parasiter. Det har bedrivits en formidabel klappjakt på sjuka. Många är de som trillat mellan stolarna. Människor har blivit utförsäkrade och friskförklarade av försäkringskassan, men sjukförklarade av arbetsförmedlingen. För att klara
av livhanken har människor nödgats till att sälja rubb och stubb, hus och hem. Därefter har de blivit tvugna att söka sig till fattighuset och leva på det sociala.

Detta är illa betyg på sossarnas politik.
I fotspåren av denna politik ser vi nu Reinfeldt och Husmark fara fram...

Det är hög tid för socialdemokraterna att sätta ned foten komma med tydliga alternativ, vägar till förnyelse och framför allt rannsakning. För det är trots allt de som bär huvudansvaret för hela denna soppan. De är helt verklighetsfrämmande i den socialdemokratiska partitoppen och har varit det under väldigt lång tid.
Vad är det ni skriver och beskyller regerinen för ang
åtstramningar inom försäkringskassan? Regeringen bara forsätter det socialdemokraterna startade, dom har verkligen lärt sig att trampa på de svaga i samhället av några som verkligen kunde det. Ang lättnader för de rika undrar jag vilka socialdemokraternas skattesänkning från 80 procent till högst 50 procent i början på åttiotalet gynnade? Avgick inte finansminister Feldt på grund av detta? Det är hemskt att höra gnället från ett parti som gjort precis det denna regering fortsätter med, TRAMPA på de svaga i samhället. Min fru genomgick tre av försäkringskassan bestälda undersökningar som visade hon var till hundra% icke arbetsför och var sjukskriven ÅTTA år sedan ändrade försäkringskassan sina egna beslut och underkände sina EGNA undersökningar och KÖPTE (betalar hennes lön ) en halvtidstjänst på ett företag för att få ner arbetslöshets siffrorna. Skäms på er socialdemokrate NI är inte bättre än dom ni skäller på, och NI glömmer fort.
MVH
R. Hermansson
Vi hopps på ett uppvaknande ifrån Socialdemokratin och en mer offensiv arbetarrörelse i denna fråga, som är bland den viktigaste frågan politiskt i landet, det handlar nämligen om hundra tusentals mänskor som nu slussas in i ett system där de skall tvingas till att söka jobb och arbetstestas utan vettig rehabilitering för skitersättningen 223 kr om dagen!

Hela syftet med en borgerliga politiken går egentligen ut på att misskreditera den offentiga och gemensamt finansierade sjukförsäkringen på sikt, ett systemskifte som påbörjades redan i början av 2000-talet, med en kampanj där bl a organisationen Svenskt näringsliv gick i spetsen. Läs gärna mer på min blogg här om borgerlighetens tre mytbildningar:

http://vansterparlan.blogspot.com/2009/08/visa-solidaritet-sjukdomsforklara.html
JA SOM ALLA ANDRA MODERATER SÅ LIDER HUSMARK AV
EMPATI BRISTSJUKDOMEN (EBS).
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM