TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I den budget som högerregeringen lade fram senast så går cirka 70 procent av alla inkomstförstärkningar till de 30 procent av befolkningen som har de bästa villkoren. De 40 procent som har de lägsta inkomsterna får försämringar eller oförändrade villkor.

Det är hårdfakta som tål att tänka på såhär på det nya årets första skälvande dag.2008-01-01, 11:24  Permalink
Andra bloggar om:  


Jag återkommer till min gamla käpphäst: Det skulle inte skada att tillsätta en arbetarrörelsens nya jämlikhetsgrupp. En genomlysning av hela samhället från jämlikhetsperspektiv behöver göras ännu mer i dag än när det sist begav sig, i slutet av 1960-talet.
Oförändrade villkor är ju inte att räknas in som något negativt. Försämringar är ju alltid försämringar, men om man ser vad "alla sjuka och svaga" ändå får för stöd av samhället så kan vi inte komma bort från att välfärdssamhället fortfarande finns. Förändringar i det som borgarna nu håller på med är dels nödvändiga för att vi skall kunna fortsätta ha det samhälle som vi ändå har, dels att faktiskt ändra på hur staten ser på medborgarnas inkomster och egendomar. Staten skall inte straffa folk som sparar pengar, ligger i och jobbar med förmögenhetsskatter och progressiva inkomstskatter och det ändras nu. Äntligen!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM