TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Moderatstämman hart beslutat att inte just nu röra arbetsrätten. Sven Otto Littorin talar om den svenska modellen. Men finansminister Anders Borg kan inte låta bli att pika facket. Han försöker med en snärjig formulering få det till att det är fackets fel att Mc Donalds utnyttjat städpersonal nattetid.

Så nog finns det kvar där, hatet mot facket. Men det passar inte att ta fram det just nu. Tiden bedöms inte som mogen. Just nu räcker det med att höjda fackavgifter pressats fram, a-kasseavgiften skjutit i höjden och att 300.000 personer lämnat den. Men tids nog blir det dags för nya slag mot facket.

Moderaterna kalkylerar med att det politiska minnet ska vara kort. Men det finns ingen anledning att glömma. Hela hösten 2006 ägnades åt hård antifacklig verksamhet. Det blev själva inledningen på den nya mjukishögerns regerande.

Löftena om att inte röra arbetsrätten är bara en högst tillfällig taktisk reträtt. Högern kommer igen när tidens bedöms som mogen.

 2007-10-26, 20:28  Permalink
Andra bloggar om:  


Frågan är inte om utan när moderaterna återigen vänder om: De är ytterst styrda av sin ideologi. Det såg man på partistämman där många av moderaterna är besvikna på "vänsterinriktningen", dessa röster kommer aldrig att försvinna hos moderaterna vilket vi sett på regeringens prioriteringar, där alltid moderaterna varit i blickfånget. De har alltid varit centergestalterna i deras allians, vilket gjort de andra partiernas regeringsmedlemmar till skuggfigurer som vandrar i marginalerna.

Moderaterna sätter agendan, dvs. nu jobb till varje pris och imorgon tydligen arbetsrätten. Jag misstänker att moderaterna nu börjar sitt krämande, dock med sina ideologiska klumpfötter vilket gör dem totalt obenägna att satsa på arbetsmarknadsutbildningar eller liknande åtgärder som syftar till att uppmuntra folk till att utbilda och utveckla sig ur sin arbetslöshet.

Tyvärr måste jag säga att socialdemokraterna misslyckades katastrofalt med detta före valet 2006, där man inte tog till vara på människors kompetens. Många åtgärder var av godo men det gjordes långt ifrån tillräckligt, detta är dock något moderaterna (tack vare deras ideologi) aldrig kommer att satsa på. Där har Socialdemokraterna all chans i världen att visa på medmänsklighet och bejakande lärande för livet, framför allt för arbeten som människor trivs i. Där är kompetens bland det viktigaste man kan ha!

Jag känner inte någon som "älskar" att jobba som städerska eller piga i allmänhet. Det är något som man gör tillfälligt innan det riktiga jobbet. Moderaterna vill befästa dessa i lågbetalda jobb. Ingen satsning på människor.

Det finns många sätt man kan sänka moderaternas slagskepp men det viktigaste är att inte följa samma spår utan visa på ett ytterst klart alternativ.

Högerväljarna kommer alltid att fortsätta välja moderaterna oavsett hur mycket höger socialdemokraterna än går. Det borde vara dax för en nystart för socialdemokratin, en god början!
Det jag finner viktigt är tron på den goda människan som har behov av att utvecklas, inte den lata fuskaren som måste ha ett låglönejobb som han/hon hatar.

Man ska trivas på jobbet!
Hej Peter!
Jag kan hålla med dej att vi blev tagna på " sängen" av den absurda politik som högern visade oss under valupptakten.
Jag tror att många av oss "gamla" politiker väntade med spänning på en komentar eller ett tilrättavisande i många av de utspel som högern gjorde.
Men detta uteblev... detta tror jag gjorde att högerpartierna fick fritt spelrum..ingen sa ju imot dom.
Jag sitter som tfr. ordf. i transport sdf. i Göteborg och ser med fasa hur utspel efter utspel sker av de fyra i högern utan att någon direkt sätter ner foten och säger stopp.!
Skattepolitiken, villapolitiken , miljöpolitiken allt var ett svek av högern som ju sa att man var ett "arbetarparti", ja för Svenskt näringsliv, men det sa man inte till väljarna..... listan och tankarna kan bli långa men som en sann sosse så hoppas jag att vi nu kan gå i svarumål mot dessa förödande krafter och stämma i bäcken det som inte skall bli en å.
Du sger med rätta Rättvisa, solidaritet och jämlikhet men har vi inte glömt ordet seriositet, jag glömmer det aldrig.
MVH Rolf
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM