TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag såg på försvarsminister Mikael Odenbergs (m) presskonferens på TV. Han avgår för att inte tror på de nedskärningar i försvaret som högerregeringen tänker göra. För min del har jag inte samma uppfattning som Odenberg i en rad försvarspolitiska frågor. Men min åsikt är att han agerar rakryggat !

Odenberg tar sin hatt och går med högburet huvud. Han krusar ingen och har tydligen inte tagit uppdraget som ett självändamål. Därför väcker hans agerande respekt.

Men den store förloraren är Fredrik Reinfeldt. Han har inte lyckats hålla ihop sitt lag. Att han inte fanns med vid presskonferensen tillsammans med Odenberg är djupt anmärkningsvärt och vittnar om dåligt ledarskap. Reinfeldt lever inte upp till rollen som kapten på skutan.

Det som är mest intressant med Odenbergs motiv för sin avgång är att regeringens kommande försvarspolitik tycks vara illa genomtänkt och dåligt förberedd. Slarvigt och alltför ytligt tänkande från regeringenskollegorna verkar vara det som går glaset att rinna över för Odenberg. Det är inte kompetens som styr Sverige idag.Jag håller med dig till 100 procent (mer om det gick!).

Nu väntar vi på de andra också, men de är nog inte lika rakryggade.
Vad sägs om att socialförsäkringsministern avgår, eller finansministern, eller arbetsmarknadsministern? Med tanke på alla nedskärningar i socialförsäkringssystemet, a-kassan och arbetsmarknadspolitiken. Nä det är ju självklart när mindre anslag till vapen och försvaret blir aktuellt som moderata statsråd avgår. Inte när man sker ner på de sjuka och arbetslösa.

Finner inget respektingivande i detta...
Adrian, jag tror inte vi vet hela sanningen, och kommer inte att få veta den heller. Men jag hoppas även om det låter osannolikt, att fler ministrar avgår
Regeringen behöver en islamiseringsminister á la Mona Muslim.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM