TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Såhär der den osynlige mannen ut ......

Som bekant så är regeringen oenig om försvarets framtid. Finansminister Anders Borg talar i hårda ordalag om att fyra miljarder ska sparas. Försvarsminister Mikael Odenberg tycker inte det. Överbefälhavaren anser att en besparing i denna nivå är ett hot mot hela stabiliteten i försvaret.

Det är minst sagt rörigt på den yttersta ledningsnivån i regeringen. Tydligen är det problem med både de gemensamma analyserna och den interna kommunikationen. 

Som vanligt när det bränner till är statsministern närvaro obefintlig. Han kanske kan spela den osynlige mannen i någon för ändamålet lämplig nyårsrevy ?Vad vad det som hände?

Borg sa något i Almedalen, Odenberg närmast dementerade, Syrén yttrade sig om att han inte kan yttra sig. Och så Pellnäs som också sa något.

Peter tror då att detta kan bli inspiration till att Reinfeldt skall
"spela den osynlige mannen i någon för ändamålet lämplig nyårsrevy ?"

Vad Pellnäs och Syrén egentligen säger, är att Sverige saknar försvarapolitisk analys. Peter och socialdemokraterna skulle kunna hjälpa till.

Är Nato-anslutning tabu för ett parti som inlett samarbete med Nato och drivit samarbetet samtidigt med hård kritik av USA och Nato. Ett parti som stått bakom mycket nära samarbete med USA.

Nu när allianseregeringen visar stor förvirring är ju chansen att ta säkerhetspolitiken till agendan och ge en analys till hjälp för både regering och ÖB och framför allt landet.

JAS frågan behöver sossarna inte förlöjliga eftersom det var sosseregeringar som accepterade och formuelrade avtalen med Wallenberggruppen.

Neläggningarna och nedskärningar till dagens punkt bär också socialdemokratiskt sigill.

Att göra spektakel av säkerhetspolitiken kan tydligen alliansregeringen göra själva.

Vem tar upp säkerhetsanalysen?


Ja nog kan man kalla han Osynliga mannen. Det var nu fem veckor sedan han framträdde sist. Har hört att han varit synlig på Grönan under dom fem veckorna. Under den här tiden har dom i Alliansen kommit med det ena dumma förslaget efter det andra. Men man får aldrig veta vilken som är regeringens hållning.
Öh vem är han på bilden?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM